"Makaronilaatikko" leivästä

"Makaronilaatikko" leivästä
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

"Makaronilaatikko" leivästä

"Makaronilaatikko" leivästä

Pääsikö leipä kuivahtamaan? Valmista siitä "makaronilaatikko", sillä vaalea leipä ei paljoa raaka-aineiltaan eroa makaronista. Käytä hyödyksesi myös juustonjämät tai lempeän maukasta luomugoudajuustoa. Ruoka maistuu lapsille totutusti ketsupin kanssa, aikuiset voivat lorauttaa annokseen srirachaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
250 - 275 g
vaaleaa leipää , kuivahtanutta
½
purjosipulia
400 g
jauhelihaa
1 rkl
tomaattipyreetä
½ rkl
lihafondia
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
150 g
3 dl
1 dl
2
kananmunaa

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Leikkaa leipä paloiksi, esim. 2 x 2 cm. Hienonna puhdistettu purjo.
  2. Ruskista jauheliha. Lisää purjo ja tomaattipyree, paista pari min. Mausta fondilla, pippurilla ja paprikajauheella.
  3. Voitele uunivuoka. Levitä leipäpaloja, jauhelihaa ja juustoraastetta vuoron perään 2 - 3 kerrosta lopettaen juustoon.
  4. Sekoita kerma, maito ja munat kulhossa. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
  5. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla n. 20 min.
  6. Tarjoa salaatin ja chilikastikkeen (esim. sriracha-kastiketta) tai ketsupin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
211 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›