"Makaronilaatikko" leivästä

"Makaronilaatikko" leivästä

40 min
helppo
211 kcal / 100g
2
2

Pääsikö leipä kuivahtamaan? Valmista siitä "makaronilaatikko", sillä vaalea leipä ei paljoa raaka-aineiltaan eroa makaronista. Käytä hyödyksesi myös juustonjämät tai lempeän maukasta luomugoudajuustoa. Ruoka maistuu lapsille totutusti ketsupin kanssa, aikuiset voivat lorauttaa annokseen srirachaa.

Ainekset

8 annosta
250 - 275 g
vaaleaa leipää , kuivahtanutta
½
purjosipulia
400 g
jauhelihaa
1 rkl
tomaattipyreetä
½ rkl
lihafondia
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
150 g
3 dl
1 dl
2
kananmunaa

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Leikkaa leipä paloiksi, esim. 2 x 2 cm. Hienonna puhdistettu purjo.
  2. Ruskista jauheliha. Lisää purjo ja tomaattipyree, paista pari min. Mausta fondilla, pippurilla ja paprikajauheella.
  3. Voitele uunivuoka. Levitä leipäpaloja, jauhelihaa ja juustoraastetta vuoron perään 2 - 3 kerrosta lopettaen juustoon.
  4. Sekoita kerma, maito ja munat kulhossa. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
  5. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla n. 20 min.
  6. Tarjoa salaatin ja chilikastikkeen (esim. sriracha-kastiketta) tai ketsupin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
211 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
14 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)