Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
16 h 30 min
Yhteensä
16 h 50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.76
tähteä viidestä
29 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 800 g kassleria
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ tl kuivattua chiliä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
- 2 dl barbeque-kastiketta
Piparjuurikastike
-
1 prk (400 g)
Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 rkl piparjuuritahnaa
- ripaus sokeria
- ripaus suolaa
Toastiin
- 8 viipaletta maalaisleipää
- 0 kg rapeaa salaattia
- 0 kg marinoitua punasipulia
Jaa resepti
Ohje
Pulled pork eli nyhtöpossu
- Laita kassler muovipussiin. Mittaa pussiin mausteet ja 1 dl barbequekastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita liha uunivuokaan. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.
- Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä n. 4 t.
- Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.
- Nosta liha uunivuokaan. Sekoita joukkoon folion sisällä oleva paistoneste ja loppu barbequekastike. Laita uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi, jotta pinta rapeutuu ja karamellisoituu.
HUOM!
- Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.
Toastien kokoaminen
- Sekoita piparjuurikastikkeen ainekset keskenään.
- Paahda leivät parilla- tai paistinpannulla.
- Asettele salaatinlehdet, nyhtöpossu ja marinoitu punasipuli neljän leivän päälle. Lusikoi päällimmäiseksi piparjuurikastiketta. Nosta loput leipäviipaleet kansiksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
220 kcal
Proteiini
11,2 g
Hiilihydraatti
6,5 g
Rasva
16,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
- suolaa
- rapeaa salaattia
- marinoitua punasipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.