Pulled pork

Pulled pork

16 h 50 min
helppo
236 kcal / 100g
34
29

Pulled pork eli kotoisasti nyhtöpossu on tämän vuoden ruokahitti. Savunmakuinen, mehevä possu on löytänyt tiensä hampurilaisten, hot dogien, pitaleipien ja tortilloiden väliin ja ihmisten sydämiin. Me teimme nyhtöpossusta ruokaisat toastit sateisen syksyn riemuksi.

Ainekset

4 annosta
800 g
kassleria
2
valkosipulin kynttä
½ tl
kuivattua chiliä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
mustapippuria
2 tl
suolaa
2 dl
barbeque-kastiketta

Piparjuurikastike

4 dl
3 rkl
piparjuuritahnaa
ripaus
sokeria
ripaus
suolaa

Toastiin

8 viipaletta
maalaisleipää
rapeaa salaattia
marinoitua punasipulia

Ohje

  1. Pulled pork eli nyhtöpossu

  2. Laita kassler muovipussiin. Mittaa pussiin mausteet ja 1 dl barbequekastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  3. Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita liha uunivuokaan. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.
  5. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä n. 4 t.
  6. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.
  7. Nosta liha uunivuokaan. Sekoita joukkoon folion sisällä oleva paistoneste ja loppu barbequekastike. Laita uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi, jotta pinta rapeutuu ja karamellisoituu.
  8. HUOM!

  9. Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.
  10. Toastien kokoaminen

  11. Sekoita piparjuurikastikkeen ainekset keskenään.
  12. Paahda leivät parilla- tai paistinpannulla.
  13. Asettele salaatinlehdet, nyhtöpossu ja marinoitu punasipuli neljän leivän päälle. Lusikoi päällimmäiseksi piparjuurikastiketta. Nosta loput leipäviipaleet kansiksi.

Vinkki

MARINOITU PUNASIPULI: Kiehauta kattilassa 1/2 dl punaviinietikkaa, 2 rkl sokeria ja 1/2 tl suolaa. Lisää joukkoon kaksi punasipulia ohuina renkaina tai puolirenkaina. Kiehauta. Lisää 1/2 dl öljyä. Jäähdytä. Mausta halutessasi mustapippurilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
236 kcal
Proteiini
18 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
14 g
Suola
1,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)