Hernekeitto

Hernekeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hernekeitto

Hernekeiton valmistus ei ole vaikeaa, mutta vaatii aikaa. Maukas lopputulos on kuitenkin vaivan väärti!

Valmistusaika

Työaika
2 h 30 min
muut
10 h
Yhteensä
12 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset5 annosta

5 annosta
5 dl (400 g)
kuivattuja herneitä
2 l
vettä
n. 800 g
sianlihaa esim. savupotkaa (puhdistettuna 500 g)
1 tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)
1 rkl
meiramia

Ohje

  1. Huuhdo herneet ja laita kattilaan. Kaada vesi päälle. Anna liota yön yli.
  2. Nosta kattila liedelle kiehumaan. Lisää liha ja suola kattilaan (tarkista suolan määrä vielä loppuvaiheessa). Anna kiehua hiljalleen kypsäksi, n. 2 tuntia. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan. Nosta liha kattilasta, poista luu, nahka ja mahdollinen rasva. Paloittele liha. Laita palat takaisin keiton joukkoon. Lisää keittoon ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta.
  3. Tarkista maku ja sakeus, lisää tarvittaessa vettä
Vinkki

Vinkki

* Kasvisruoan saat korvaamalla sianlihan 3 - 4 porkkanalla (n. 350 g). Lisää porkkanakuutiot keittoon kypsennyksen puolessa välissä. Käytä suolaa 2 tl* Uutta makua hernekeittoon saat lisäämällä siihen makusi mukaan hiukan wasabi- tai piparjuuritahnaa tai sinappia* Täydennä keittoa Valio raejuustolla. Lisää 1 - 2 rkl keiton päälle lautaselle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›