Perunasosekeitto

Perunasosekeitto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Perunasosekeitto

Perunasosekeitto

Yksinkertainen, perinteinen perunoista valmistettu sosekeitto valmistuu veteen keitettynä ja ruokakermalla höystettynä. Ohjeeseen on lisätty vähän ekstraa lisäämällä annoksien pinnalle Oivariinia, siemensekoitusta ja yrttisilppua. Kurkkaa myös vinkin perunavelliohje.

Valmistusaika

Työaika
15 min
kypsennysajat yhteensä
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
jauhoisia perunoita
6 - 7 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 prk (2 dl)
ripaus
jauhettua valkopippuria

Pinnalle

50 g
hienonnettua persiljaa
erilaisia siemeniä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää perunat ja suola. Keitä, kunnes perunat kypsiä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon ruokakerma ja pippuri. Notkista tarvittaessa tilkkasella vettä. Kuumenna.
  4. Tarjoa keitto Oivariini rasvan, persiljasilpun ja siemenien kanssa.
  5. Perunavelli

  6. Sosekeitto taipuu perunavelliksi samalla ohjeella käyttämällä veden sijaan nesteenä Valio Kiehu™ maitojuomaa (huom. sisältää laktoosia). Lisää sitä lopuksi vielä sen verran, että rakenne löystyy velliksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
75 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.