Grilliruoka kruunaa kesän

Grillaus ei ole vain tapa laittaa ruokaa. Grillaus on paljon enemmän: huumaavia tuoksuja, herkullisia makuja ja perheen yhteisiä hetkiä kesäauringon lämmittäessä.

Grillaus on siitä hieno laji, että grillata voi lähes mitä vain: makkaraa, pihviä, ribsejä, kalaa, grillivartaita, hampurilaisia, maissia, täytettyjä herkkusieniä, parsaa ja muita kasviksia. Eikä tässäkään varmasti kaikki, sillä grillaajan rajana on vain mielikuvitus.

Vaikka vaihtoehtoja on paljon, meidän mielestämme grillauksesta kuuluu nauttia. Siksi olemme koonneet valmiiksi Valio Koekeittiön testaamat grillausreseptit sekä ohjeet, joilla onnistut. Kaiva siis grilli esille ja grillaa! Kesä on vain kerran vuodessa.

Grillaa hampurilaisia, kalaa ja kasviksia

Grillattu kala, kasvikset ja hampurilaiset ovat monen suosikkeja. Eikä ihme, sillä herkullisia vaihtoehtoja löytyy joka makuun. Tästä löydät reseptit niin perinteisiin kuin moderneihin grilliruokiin. Aina grillatusta lohesta varhaiskaaliin.

Kaikki lihan grillaamisesta

Hyvä marinadi ja grilliruoan kylkeen sopiva kastike täydentävät makunautinnon. Tässä reseptit ja vinkit lihan grillaamiseen aina marinoinnista grillaukseen ja lautaselle saakka. Valmistuuko grillissäsi tänään makkaraa vai viskissä marinoitua brisketiä?

Grillivartaat, grillipiknik ja grillaajan salaatit

Grillivartaat ovat huolettoman kesäkokin parasta ruokaa: pistele tikkuihin suosikkiraaka-aineesi tai nappaa tästä valmis, Valio Koekeittiön hyväksi testaama resepti. Ja jos grillaushetket kaipaavat uutta makua, nappaa grilli ja ruoat mukaan ja suuntaa grillipiknikille. Tässä muistilista sekä reseptit, joilla valmistat herkullista grilliruokaa myös hieman kauempana kotikeittiön mukavuuksista.

Grillattua parsaa, juustoja ja helppoja grillinyyttejä

Grillinyytit ovat laiskan kesäkokin suosikkeja: mukaan voi sujauttaa lähes mitä vain ja kypsennyskin hoituu kätevästi nyytin sisällä. Eikä paljon sen haastavampaa ole parsan tai juustonkaan grillaaminen, kun apuun ottaa toimivat reseptit.

Aina on hyvä syy grillata!