Grilliruoka kruunaa kesän

Heti ensimmäisinä lämpiminä kevätpäivinä grillikansa on jo kotipihoilla ja mökeillä valmiina valmistamaan grillivartaita, hampurilaisia, ribsejä ja tietenkin grillimakkaraa. Omassa grillissä valmistuvat helposti myös kesäiset kalaruoat ja ruokaisat kasvisherkut sekä grillatut salaatit.

Parhaat reseptit grilliin

Miten valmistan parhaiten grillattua kalaa? Mistä löydän hyvän bbq-kastikeohjeen grillaukseen? Salaatti keventäisi ateriaa, mutta mikä on siihen hyvä grillijuusto? Kokosimme kattavan valikoiman kesän parhaita grillausvinkkejä ja herkullisia reseptejä. Hyvillä ohjeilla onnistuu helpommin ja voi keskittyä hyvästä ruoasta nauttimiseen.

Hampurilaiset, grillinyytit ja grillivartaat ovat kesäkeittiön moniottelijoita: niistä syntyy niin liha- kuin vegeversioita. Kokosimme yhteen myös runsaan valikoiman grillisalaatteja ja erilaisia kasvisreseptejä grillatulla juustolla ja ilman. Niistä kokoaa helposti maistuvan menun kesäpäivään.

Löydät täältä reseptien lisäksi myös lihan ja kalan grillaamisen vinkit sekä parhaat kastikkeet ja lisukkeet grilliruoille. Tervetuloa kesä, näillä ohjeilla vietetään herkullisia hetkiä yhdessä pöydässä elämäsi tärkeiden ihmisten kanssa.

Grilliherkkuja kesään

Grillatut kasvikset
Grillattu juusto
Grillivartaat
Hampurilaiset
Grillinyytit
Grillauskastikkeet

Lihan ja kalan grillaus

Lihan ja kalan grillaaminen on helppoa, kun on hyvät raaka-aineet, oikeat välineet ja tietenkin toimivat ohjeet. Löydät ne kootusti täältä.

Lihan grillaus
Kalan grillaus

Parsan grillaus

Kevään ja alkukesän herkku parsa valmistuu grillissä helposti ja nopeasti. Katso vinkit rapean parsan grillaamiseen!

Katso vinkit

Grilliruokien parhaat lisäkkeet

Makkara viihtyy salaatin seurassa ja coleslaw on grilliruokien klassikkokaveri. Kesän grilliherkkujen rinnalle löytyy laaja valikoima erilaisia lisäkevaihtoehtoja, joista osa syntyy kätevästi grillissä pääruoan kanssa.

Poimi suosikit

Muista hyvät esivalmistelut ja toimivat välineet!

Esivalmistele kaikki grillattava ennen grillaamisen aloittamista. Esimerkiksi marinointi kannattaa tehdä isoissa minigrip- tai pakastepusseissa hyvissä ajoin ennen grillausta, mielellään jo edellisenä päivänä. Kääntele marinadissa olevia lihoja tai kasviksia jääkaapissa muutaman kerran marinoinnin aikana. Muista myös, että puisia varrastikkuja tulee liottaa vedessä vähintään kymmenen minuuttia ennen käyttöä.

Varaa grillauspaikalle tarpeeksi laskutilaa grilliruokia varten. Pitkävartiset grillipihdit ja -lastat sekä paksut ja hyvin kuumuutta kestävät patakintaat helpottavat grillaamista. Muista, että grilli on todella kuuma – pidä siis lapset etäällä grillistä.

Herkullista grillikesää!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›