Siirry sisältöön
Paistetut ahvenfileet

Sesonki

Kalan grillaus

Grillattu kala on nopeaa ja kevyttä kesäruokaa. Eikä valmistustakaan tarvitse jännittää, sillä muutamalla hyvällä vinkillä sekin sujuu näppärästi.

Mitä kalaa voi grillata?

Grillaus on siitä hieno laji, että lähes mitä vaan voi grillata. Erinomaisesti grilliin sopivat kokonaisena fileenä grillattavat rasvaisemmat kalat, kuten lohi, nieriä ja taimen. Siika ja kuha valmistuvat fileen ohella vartaassa. Pienemmistä ja vähärasvaisemmista kaloista grilliin sopivat mainiosti muun muassa silakat ja ahvenet, jotka voi kypsentää kokonaisina halsterissa. Lisäksi grilliin sopivat myös äyriäiset, kuten jokiravut ja jättikatkaravut.

Grillatun kalan ja äyriäisten mausteena toimivat hyvin sitrushedelmät, kuten sitruuna, lime, sekä yrtit, kuten tilli, lehtipersilja ja korianteri. Myös valkosipuli on hyvä mauste kalalle ja äyriäisille, mutta sitä kannattaa käyttää varoen, jotta kalan mieto maku ei peity.

Kalaisaa katuruokaa grillistä

Grillin lämmössä valmistuvat myös rennommat kalaherkut. Grillaa savulohella täytettyä pizzaa, hauki- tai ahvenpihveillä täytettyjä hampurilaisia, kesäisiä kalatacoja tai AURA®-juustolla maustettuja ”frittimuikkuja”. Sopivasti grillin makua kalaisiin katuruokiin tuo myös pelkkä sämpylän tai leivän paahtaminen grillissä: kokeile superhelppoja Nizzan rieskoja tai mehevää skagenia grillattujen hodarisämpylöiden välissä ja rapeaksi grillatun maalaisleivän tai saaristolaisleivän päällä.


Search