Siirry sisältöön
Juustovartaat

Sesonki

Grillivartaat joka makuun

Grillivartaat tarjoavat jokaiselle jotakin. Vartaisiin kun sopivat niin kasvikset, kala, liha kuin hedelmätkin. Katso herkulliset grillivarrasreseptit!

GrillIvartaat lihasta, kalasta ja kasviksista

Aivan yksinkertaisimmillaan grillivartaat syntyvät lempikasviksista, jotka grillataan voilla tai Valio Oivariini® juoksevalla ja maustetaan ripauksella laadukasta suolaa. Aavistuksen ruokaisampi versio puolestaan syntyy, kun kasvikset saavat kaverikseen Valio Keittiön grillijuustoa tai Valio MiFU® suikaleita.

Kalaa voi grillata vartaissa joko sellaisenaan tai kalamurekkeen muodossa. Kokeile sitruunaisten kuhavartaiden kyljessä juustoista dippiä. Grillattujen kalavartaiden kumppaniksi sopii myös raikas jogurttikastike.

BBQ lihapullavartaat ovat lihapullien ystävän parasta kesäruokaa: barbeque-kastikkeella maustettuja lihapullia, kasviksia sekä valkosipulista dippikastiketta. Jos näitä ei kuitenkaan halua syödä koko kesää, löytyy lihavartaista onneksi muitakin vaihtoehtoja. Pistele grillitikkuihin vaikkapa perinteiset lihavartaat, mausteiset balkanilaiset cevapcicit tai limemarinoidut broilerivartaat.

Tip icon

Muista puisten varrastikkujen liotus!

Jos käytät vartaissa puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ennen käyttöä vähintään kymmenen minuuttia. Liotus estää varrastikkuja syttymästä kuumassa grillissä tuleen. Metallisia varrastikkuja ei tarvitse liottaa.


Search