Siirry sisältöön
Brisket

Sesonki

Lihan ja kanan grillaus

Mikä on suosikkisi: ribsit, brisket, grillikylki, grillattu naudan entrecôte vai ehkäpä mausteinen chorizo? Kurkkaa tästä reseptit ja vinkit, joilla onnistut!

Grillipihvit, -ribsit, -brisket ja muut grillatut lihat

Grillattu naudanliha on erityisen herkullista. Kokeile ulkofileetä lakritsiglaseerattuna tai ananasrenkaiden ja AURA®-maustevoin kera. Entrecôte taipuu kreikkalaisen salsan alle tai cajun-maustettuna hodarin väliin. Tomahawk ja T-luupihvi maistuvat simppeleiden kastikkeiden kera. Naudanrinta eli brisket vaatii hieman enemmän aikaa, mutta kärsivällisyys palkitaan.

Rasvainen porsaanliha on aloittelevalle grillaajalle varma valinta, sillä siitä on hyvin vaikea saada liian kuivaa. Ulkofilee, kassler ja kyljykset kypsyvät grillissä varsin vikkelästi. Sen sijaan ribist, grillikylki ja pulled pork eli nyhtöpossu vaativat hieman enemmän aikaa. Makuelämys on kuitenkin kaiken vaivan avroinen.

Makkaran ystäville maistuvat näppärät currywurstit sekä itse tehdyt mausteiset chorizot. Grillatut jauhelihavartaat, balkanilaiset cevapcicit, valmistuvat kätevästi naudan tai sian jauhelihasta.

Grillattu kana

Broileri ja kana ovat mainiota grilliruokaa. Makuun saa vaihtelua erilaisilla marinadeilla ja kastikkeilla. Fileepihvit ja paistileikkeet kypsyvät grillissä alta aikayksikön. Kokeile supermeheviä kanagyroksia tai grillatulla paistileikkeellä viimeisteltyä panzanellaa. Mehevä grilliherkku syntyy myös hunajaisen hapokkaalla maustekastikkeella rapeaksi marinoiduista broilerin koivista. Grillatut wingsit ja kokonainen grillattu broileri vaativat hieman enemmän esivalmisteluja ja aikaa, mutta maku palkitsee grillaajan.


Marinoi liha mureaksi

Lihan marinoinnin salat on hyvä kerrata kesän grillisesongin startatessa. Miksi liha kannattaa marinoida? Entä mikä on sopiva marinointiaika? Kurkkaa tästä vastaukset yleisimpiin marinointikysymyksiin!


Search