Lammasmurekevartaat

Lammasmurekevartaat

Valkosipulilla maustettu jogurttikastike luo pohjan mausteiselle murekemassalle, josta muotoutuu kätevästi uunissa paistettavia lammasmurekevartaita. Massasta valmistuu myös vaikka pyöryköitä.

45 min
keskitaso
164 kcal / 100g
3
3

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (150 g)
iso sipuli
1 rkl
1 tl
mustapippurirouhetta
½ tl
kardemummaa
400 g
lampaan jauhelihaa
1 prk (200 g)
1
kananmuna
1 viipale
vaaleaa leipää murennettuna
1 tl
suolaa
n. ½ dl
tuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi

puisia grillivarrastikkuja

Ohje

  1. Laita puiset grillivartaat likoamaan kylmään veteen.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota Oivariini rasvassa pannulla. Lisää kardemumma ja mustapippuri.
  3. Sekoita jauhelihan joukkoon sipuliseos, jogurttikastike, muna ja murennettu leipä. Mausta suolalla ja mintulla. Sekoita tasaiseksi.
  4. Muotoile murekeseoksesta n. 12 - 15 pitkää tankoa. Pujota grillivarrastikkuihin leivinpaperin päällä.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12 - 15 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)