Lammasmurekevartaat

Lammasmurekevartaat

Pehmeän mausteisesta murekemassasta muotoutuu kätevästi uunissa paistettavia lammasmurekevartaita. Kokeile myös lammaspyöryköinä.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (150 g)
iso sipuli
1 - 2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl
1 tl
mustapippurirouhetta
½ tl
kardemummaa
400 g
lampaan jauhelihaa
1 prk (200 g)
1
kananmuna
1 viipale
vaaleaa leipää murennettuna
1 tl
suolaa
n. ½ dl
tuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi

puisia grillivarrastikkuja

Ohje

  1. Laita puiset grillivartaat likoamaan kylmään veteen.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota Oivariini rasvassa pannulla. Lisää kardemumma ja mustapippuri.
  3. Sekoita jauhelihan joukkoon sipuliseos, kermaviili, muna ja murennettu leipä. Mausta suolalla ja mintulla. Sekoita tasaiseksi.
  4. Muotoile murekeseoksesta n. 12 - 15 pitkää tankoa. Pujota grillivarrastikkuihin leivinpaperin päällä.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12 - 15 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
167 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›