Nyhtökala

Nyhtökala
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Nyhtökala

Nyhtökala valmistetaan uunilohesta. Maukas kastike jälkimarinoi mehevän lohen. Loistava kesätarjottava arkeen ja juhlaan.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
25 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
lohifileetä
1 tl
suolaa

Kastike

1 dl
BBQ-kastiketta
1 dl
1 rkl
sinapinsiemeniä
mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn

½ dl
paahdettua sipulia
1 ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Poista kalasta ruodot ja siisti filee. Nosta kala uunipellille tai vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 25 min. Voit myös grillata lohen tai käyttää valmista loimulohta.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset.
  3. Nyhdä kala haarukalla. Laita tarjoiluastiaan ja kaada kastiketta kalan pinnalle.
  4. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja lehtipersiljalla. Tarjoile kermaviilidipin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
162 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.