5 x vartaat grilliin: jokaiselle jotakin

Pujota vartaat täyteen suosikkikasviksiasi ja niiden kaveriksi vaikkapa lihaa, kalaa tai grillijuustoa. Tämä yksinkertainen herkku taipuu moneen makuun ja valmistuu helposti myös mökkikeittiöissä. Pilko ainekset ja kokoa grillivartaat, siinä kaikki.

Grillivartaat lihasta

Laadukkaista raaka-aineista valmistettuun lihavartaaseen riittää mausteeksi usein pelkkä suola ja pippuri. Sopivasti rasvainen pekoni pitää vartaan mehukkaana. Tässä ohjeessa grillivartaan kaveriksi valmistetaan lempeän tulinen kastike rahkasta ja paholaisen hillosta. Lisukkeeksi tuhdimmalle lihavartaalle sopii vaikkapa grillattu salaatti tai yksinkertaisuudessaan herkulliset uudet perunat tillillä ja voilla.

Jos on vaikea päättää, tekisikö lihavartaita vai sittenkin lihapullia, on vastaus lihapullavartaat ja niiden maukas bbq-resepti!

Sulatejuustotäytteellä yllättävät jauhelihavartaat ovat monen grillisuosikkeja.

Herkulliset kalavartaat

Kalavartaat voi valmistaa monella tavalla. Näissä haukimurekevartaissa kala jauhetaan mureketaikinaksi ja vartaassa kypsennettävien pullien sisään piilotetaan vielä juustoinen yllätys. Jos haluat yksinkertaisemman version kalavartaista, kokeile lohivarrasta, jonka rinnalla maistuu raikas couscous. Sulatejuustodipin kanssa tarjoillut kuhavartaat ovat täydellinen kesäherkku kalasta.

Kanavartaat grilliin

Näiden kanavartaiden raikas maku syntyy limetillä maustetusta marinadista. Kanat saavat marinoitua muutaman tunnin ennen vartaisiin pujottamista. Limettiaioli syntyy nopeasti vain sekoittamalla valmistusaineet keskenään. Se sopii myös salaatinkastikkeeksi tai tarjottavaksi leivän kanssa.

Kasvissyöjän grillivartaat

Aivan yksinkertaisimmillaan kasvisvartaat syntyvät lempikasviksista, jotka grillataan voilla tai Valio Oivariini® juoksevalla ja maustetaan ripauksella laadukasta suolaa. Aavistuksen ruokaisampi versio syntyy, kun kasvikset saavat kaveriksi Valio Eila® grillijuustoa. Kukkakaali-mifuvartaat ovat moderni ja mausteinen kasvissyöjän varras.

Kesän yllättäjä – jälkiruokavartaat

Mikä ihana idea valmistaa köyhät ritarit vartaissa! Pujota tutun herkun raaka-aineet vartaisiin ja kypsennä grillissä. Rinnalle kaakaolla maustettua kuohukermaa ja tuoreita mansikoita. Kesän suosikkijälkiruoka on syntynyt.

Grilliteeman jälkkäriksi sopivat myös  vartaisiin pujotettavat vaahtokarkit ja tuoreet marjat – makeilla dippikastikkeilla tarjoiltuna  ne katoavat nopeasti parempiin suihin.

Lisää vaihtoehtoja grilivartaisiin

Erilaisilla yrttiöljyillä tai grillauskastikkeilla saat muunneltua vartaita lähes loputtomasti. Katso lisää herkullisia versioita grillivartaisiin ja loihdi parhaista resepteistä ihan oma versiosi.

Katso ideat  herkullisiin kastikkeisiin vartaiden kylkeen tai kesäisiin grillilisukkeisiin vartaiden rinnalle.

Grillauskastikkeet
Grilliruoan lisäkkeet
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›