5 x grillivartaat: jokaiselle jotakin

Pujota grillivartaat täyteen suosikkikasviksiasi ja niiden kaveriksi vaikkapa lihaa, kalaa tai grillijuustoa. Tämä yksinkertainen herkku taipuu moneen makuun ja valmistuu helposti myös mökkikeittiöissä. Pilko ainekset ja kokoa vartaat, siinä kaikki.

 

Grillivartaat lihasta

Laadukkaista raaka-aineista valmistettuun lihavartaaseen riittää mausteeksi usein pelkkä suola ja pippuri. Sopivasti rasvainen pekoni pitää vartaan mehukkaana. Tässä ohjeessa grillivartaan kaveriksi valmistetaan lempeän tulinen kastike rahkasta ja paholaisen hillosta. Lisukkeeksi tuhdimmalle lihavartaalle sopii vaikkapa grillattu salaatti tai yksinkertaisuudessaan herkulliset uudet perunat tillillä ja voilla.

Katso lihavartaiden resepti >>

 

Kanavartaat grilliin

Näiden kanavartaiden raikas maku syntyy limetillä maustetusta marinadista. Kanat saavat marinoitua muutaman tunnin ennen vartaisiin pujottamista. Limettiaioli syntyy nopeasti vain sekoittamalla valmistusaineet keskenään. Se sopii myös salaatinkastikkeeksi tai tarjottavaksi leivän kanssa.

Katso kanavartaiden resepti >>

 

Herkulliset kalavartaat

Kalavartaat voi valmistaa monella tavalla. Näissä haukimurekevartaissa kala jauhetaan mureketaikinaksi ja vartaassa kypsennettävien pullien sisään piilotetaan vielä juustoinen yllätys. jos haluat yksinkertaisemman version kalavartaista, kokeile lohivarrasta, jonka rinnalla maistuu raikas couscous.

Katso haukimurekevartaiden resepti >>

Katso lohivartaiden resepti >>

 

Kasvissyöjän grillivartaat

Aivan yksinkertaisimmillaan kasvisvartaat syntyvät lempikasviksista, jotka grillataan voilla tai Valio Oivariini® juoksevalla ja maustetaan ripauksella laadukasta suolaa. Aavistuksen ruokaisampi versio syntyy, kun kasvikset saavat kaveriksi Valio Eila® grillijuustoa.

Katso kasvisvartaiden resepti >>

Katso grillijuustovartaiden resepti >>

 

Kesän yllättäjä – jälkiruokavartaat

Mikä ihana idea valmistaa köyhät ritarit vartaissa! Pujota tutun herkun raaka-aineet vartaisiin ja kypsennä grillissä. Rinnalle kaakaolla maustettua kuohukermaa ja tuoreita mansikoita. Kesän suosikkijälkiruoka on syntynyt.

Katso jälkiruokavartaiden resepti >>

Lisää vaihtoehtoja grilivartaisiin

Erilaisilla yrttiöljyillä tai grillauskastikkeilla saat muunneltua vartaita lähes loputtomasti. Katso lisää herkullisia versioita grillivartaisiin ja loihdi parhaista resepteistä ihan oma versiosi.

Löydä lisää ideoita grillivartaisiin »

Energiatarpeesi