Grillivartaat joka makuun

Grillivartaat tarjoavat jokaiselle jotakin – vartaisiin, kun sopivat niin kasvikset, liha, kala kuin hedelmätkin. Katso herkulliset grillivarrasreseptit!

Grillivartaat lihasta

Huomio kaikki lihapullien ystävät! Tässä ohje, jota ei kannata ohittaa. Bbq lihapullavartaat ovat lihapullien ystävän parasta kesäruokaa: barbeque-kastikkeella maustettuja lihapullia, kasviksia sekä valkosipulista dippikastiketta. Jos näitä ei kuitenkaan halua syödä koko kesää, löytyy lihavartaista onneksi muitakin vaihtoehtoja. Pistele grillitikkuihin vaikka perinteiset lihavartaat, mausteiset cevapcicit tai limemarinoidut broilerivartaat.

Herkulliset kalavartaat

Kalaa voi grillata vartaissa joko sellaisenaan tai kalamurekkeen muodossa. Näissä resepteissä vartaisiin pääsee lohta, kuhaa sekä haukea. Grillattujen kalavartaiden kaveriksi sopii raikas jogurttikastike sekä grillatut kasvikset, grillattu salaatti tai vaikka grillatut uudet perunat.

Kasvissyöjän grillivartaat

Aivan yksinkertaisimmillaan kasvisvartaat syntyvät lempikasviksista, jotka grillataan voilla tai Valio Oivariini® juoksevalla ja maustetaan ripauksella laadukasta suolaa. Aavistuksen ruokaisampi versio puolestaan syntyy, kun kasvikset saavat kaverikseen Valio Eila® grillijuustoa tai Valio MiFU® suikaleita.

Lisää varrasreseptejä

Kesän yllättäjä – jälkiruokavartaat

Mikä ihana idea valmistaa köyhät ritarit vartaissa! Pujota tutun herkun raaka-aineet vartaisiin ja kypsennä grillissä. Rinnalle kaakaolla maustettua kuohukermaa ja tuoreita mansikoita. Kesän suosikkijälkiruoka on syntynyt.

Grilliteeman jälkkäriksi sopivat myös  vartaisiin pujotettavat vaahtokarkit ja tuoreet marjat – makeilla dippikastikkeilla tarjoiltuna  ne katoavat nopeasti parempiin suihin.

Muista puisten varrastikkujen liotus!

Jos käytät vartaissa puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ennen käyttöä vähintään kymmenen minuuttia. Liotus estää varrastikkuja syttymästä kuumassa grillissä tuleen. Metallisia varrastikkuja ei tarvitse liottaa.

Sesonki
Kastikkeet ja marinadit grilliruoalle
Sesonki
Parhaat salaatit grillaajalle
Sesonki
Grillinyytit – mikä ihana keksintö!