Mikä on suosikkisi: ribsit, brisket, grillikylki, grillattu naudan entrecôte vai ehkäpä mausteinen chorizo? Kurkkaa tästä reseptit ja vinkit, joilla onnistut!
Rasvainen porsaanliha on lähes pomminvarma grillattava, sillä siitä on vaikea saada liian kuivaa. Kokeile perinteisen makkaran ja lisäksi myös mausteista chorizoa, ribsejä, fileepihviä tai kokonaista porsaan sisäfilettä. Naudanlihan ystävälle ehdotamme viskissä marinoitua briskettiä, entrecôtea tai grilliruokien kuningasta: tomahawk-pihviä. Naudanliha on mehukkainta mediumina, mutta halutessaan lihan voi paistaa myös kypsäksi.
Broileri ja kana ovat mainiota grilliruokaa. Valmiit broileri- ja kalkkunapihvit kypsyvät silmänräpäyksessä ja makuunkin saa vaihtelua erilaisilla marinadeilla ja kastikkeilla. Grillatut wingsit ja kokonainen grillattu broileri taas vaativat hieman enemmän esivalmisteluja ja aikaa, mutta maku palkitsee grillaajan. Mehevä grilliherkku syntyy myös hunajaisen hapokkaalla maustekastikkeella rapeaksi marinoiduista broilerin koivista. Grillatusta kanasta saa riipimällä myös nyhtökanaa, joka sopii tacoihin sekä paninin ja patongin väliin.
Jos rakastat pizzaa, tätä reseptiä ei ole syytä ohittaa. Tällä ohjeella valmistat grillatut, rapeapohjaiset pizzat neljälle joko tulisella makkaratäytteellä tai vihreällä vegetäytteellä. Voiko näitä vastustaa?
Lihan grillaus sujuu vaivatta, kun grillatessa pitää mielessä pari kätevää niksiä:
Lihan marinoinnin salat on hyvä kerrata kesän grillisesongin startatessa. Miksi liha kannattaa marinoida? Entä mikä on sopiva marinointiaika? Kurkkaa tästä vastaukset yleisimpiin marinointikysymyksiin!
Lue lisää