Grillatut pizzat

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Grillatut pizzat

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

45 min

Pizza valmistuu kesällä kätevästi grillissä. Tässä kolme esimerkkiä herkullisista ja kesäisitä täytteistä. Täytteen määrät on mitoitettu kahteen pieneen pizzaan, joten voit kokeilla vaikka useampaa kerralla.

Ainekset

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ dl
5 dl
vehnäjauhoja

Pinaatti-fetapizza

80 g
pinaattia
1 rkl
oliiviöljyä
100 g

Peruna-koskenlaskijapizza

100 g
3 kpl
uusia perunoita kypsänä
3 pala
aurinkokuivattua tomaattia
½ nippu
Basilika, tuore

Taateli-artisokkapizza

6 kpl
pehmeitä, kivettömiä taateleita
75 g
artisokkaa säilykkeenä
75 g
2 rkl
tuoretta rosmariinia

Ohje

  1. Pohja

  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla vähintään 20 minuuttia
  4. Jaa taikina 4-5 pieneen palaan ja kauli tai taputtele pizzan muotoisiksi, vähintään 1/2 cm paksuisiksi levyiksi.
  5. Täytteet

  6. Käytä pinaatti nopeasti kuumalla paistinpannulla oliiviöljyn kera. Aseta sivuun.
  7. Pilko muut täytteet ja aseta valmiiksi grillausta varten.
  8. Grillaus

  9. Aseta pizzapohja kuuman grillin ritilälle. Paista hetki kunnes pohja alkaa kypsyä ja pinta kuplimaan.
  10. Käännä pizzapohja ja aseta täytteet pizzan päälle. Grillaa vielä hetki, niin että pizza on kypsä ja juusto hiukan sulanut. Lisää yrtit lopuksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö