Pikkupizzat

Pikkupizzat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pikkupizzat

Lastenjuhlien pikkupizzat voi tehdä hauskoiksi hahmoiksi. Tällä ohjeella pizzat on leivottu mustekaloiksi hauskoine lonkeroineen.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
30 min
uunissa
10 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta

Mustekalapizzat

2 ½ dl
vettä
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
½ tl
suolaa
n. 5 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
tomaattikastiketta
1 pussi (150 g)
5 kpl
mustia oliiveja
salamia
kuivattua oreganoa

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot hiljalleen samalla taikinaa hyvin vaivaten. Valmis taikina on kimmoisa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä vedottomassa paikassa n. 30 min.
  2. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa n. 12 osaan. Kauli paloista soikioita. Leikkaa kaksi kaulittua soikiota ohuiksi suikaleiksi. Asettele ohuet suikaleet kaulittujen soikioiden alapuolelle mustekalojen lonkeroiksi.
  3. Sivele pintaan kerros tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Paina puolikkaat oliivit silmiksi. Jos haluat isommat silmät voi oliivien alle laittaa salamiviipaleet. Ripottele pinnalle oreganoa.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 250 asteessa 8 - 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›