Pikkupizzat

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Pikkupizzat

Lastenjuhlien pikkupizzat voi tehdä hauskoiksi hahmoiksi. Tällä ohjeella pizzat on leivottu mustekaloiksi hauskoine lonkeroineen.

1 h 10 min
helppo
208 kcal / 100g
0
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset10 annosta

10 annosta

Mustekalapizzat

2 ½ dl
vettä
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
½ tl
suolaa
n. 5 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
tomaattikastiketta
1 pussi (150 g)
5 kpl
mustia oliiveja
salamia
kuivattua oreganoa

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot hiljalleen samalla taikinaa hyvin vaivaten. Valmis taikina on kimmoisa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä vedottomassa paikassa n. 30 min.
  2. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa n. 12 osaan. Kauli paloista soikioita. Leikkaa kaksi kaulittua soikiota ohuiksi suikaleiksi. Asettele ohuet suikaleet kaulittujen soikioiden alapuolelle mustekalojen lonkeroiksi.
  3. Sivele pintaan kerros tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Paina puolikkaat oliivit silmiksi. Jos haluat isommat silmät voi oliivien alle laittaa salamiviipaleet. Ripottele pinnalle oreganoa.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 250 asteessa 8 - 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›