Kesäpizzat

Kesäpizzat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kesäpizzat

Kesäisissä pizzoissa on vaalea kastike ja täytteet kahdella tapaa, savulohi-fenkoli tai sieni-pekoni. Kumpi on sinun makuusi?

Valmistusaika

Työaika
40 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 pizzaa

4 pizzaa

Pizzataikina

6 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
kuivahiivaa
½ tl
suolaa
3 dl
vettä
½ dl

Fenkoli-savulohitäyte 4:lle

2 prk (à 150 g)
1
sitruunan kuori raastettuna
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
300 g
kylmäsavulohta
1
fenkoli
1 pussi (150 g)
1 nippu
tuoretta tilliä
½ dl
valmista balsamicokastiketta vaaleaa

Sieni-pekonitäyte 4:lle

1 rasia (200 g)
½ dl
vihreää pestoa esim. tuorepesto
200 g
tuoreita sieniä esim. suppilovahvero, kanttarelli
2
perunaa viipaleina
200 g
pekonia
1 nippu
tuoreita salvianlehtiä
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Sekoita isossa kulhossa jauhoihin kuivahiiva, suola ja ripaus sokeria. Lisää lämmin vesi ja Oivariini. Sekoita. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilma pois. Kauli tai taputtele taikinasta neljä pizzapohjaa. Pidä pohjat leivinpaperin päällä kunnes siirrät ne pizzakivelle tai uunipellille.
  3. Fenkoli-savulohitäyte

  4. Sekoita crème fraîcheen raastettu sitruunan kuori, suola ja pippuri. Levitä kastiketta pohjille. Jaa kylmäsavulohi pizzoille ja suikaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Lisää fenkolit pizzoille ja levitä juustoraaste.
  5. Siirrä täytetty pizza kuumalle pizzakivelle ja paista grillissä. Tai paista pizzat uunissa 250 asteessa uunin alaosassa kunnes juusto sulaa ja reunat saavat rapeutta ja väriä.
  6. Viimeistele valmiit pizzat tuoreella tillillä ja vaalealla balsamicokastikkeella.
  7. Sieni-pekonitäyte

  8. Levitä tuorejuusto pizzapohjille. Lusikoi pinnoille tuorepestoa. Puhdista ja pilko sient. Viipaloi perunat ohuiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Levitä täytteet pizzoille ja ripottele lopuksi pinnoille pekonikuutiot sekä juustoraaste ja muutama salvian lehti.
  9. Siirrä täytetty pizza kuumalle pizzakivelle ja paista grillissä. Tai paista pizzat uunissa 250 asteessa uunin alaosassa kunnes juusto sulaa ja reunat saavat rapeutta ja väriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.