Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pizzaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPizzataikina
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl kuivahiivaa
- ½ tl suolaa
- 3 dl vettä
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Fenkoli-savulohitäyte 4:lle
-
2 prk (à 150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- ½ tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 300 g kylmäsavulohta
- 1 fenkoli
-
1 pussi (150 g)
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
- 1 nippu tuoretta tilliä
- ½ dl valmista balsamicokastiketta vaaleaa
Sieni-pekonitäyte 4:lle
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoaValio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
- ½ dl vihreää pestoa esim. tuorepesto
- 200 g tuoreita sieniä esim. suppilovahvero, kanttarelli
- 2 perunaa viipaleina
- 200 g pekonia
- 1 nippu tuoreita salvianlehtiä
-
1 pussi (150 g)
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita isossa kulhossa jauhoihin kuivahiiva, suola ja ripaus sokeria. Lisää lämmin vesi ja Oivariini. Sekoita. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilma pois. Kauli tai taputtele taikinasta neljä pizzapohjaa. Pidä pohjat leivinpaperin päällä kunnes siirrät ne pizzakivelle tai uunipellille.
Fenkoli-savulohitäyte
- Sekoita crème fraîcheen raastettu sitruunan kuori, suola ja pippuri. Levitä kastiketta pohjille. Jaa kylmäsavulohi pizzoille ja suikaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Lisää fenkolit pizzoille ja levitä juustoraaste.
- Siirrä täytetty pizza kuumalle pizzakivelle ja paista grillissä. Tai paista pizzat uunissa 250 asteessa uunin alaosassa kunnes juusto sulaa ja reunat saavat rapeutta ja väriä.
- Viimeistele valmiit pizzat tuoreella tillillä ja vaalealla balsamicokastikkeella.
Sieni-pekonitäyte
- Levitä tuorejuusto pizzapohjille. Lusikoi pinnoille tuorepestoa. Puhdista ja pilko sient. Viipaloi perunat ohuiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Levitä täytteet pizzoille ja ripottele lopuksi pinnoille pekonikuutiot sekä juustoraaste ja muutama salvian lehti.
- Siirrä täytetty pizza kuumalle pizzakivelle ja paista grillissä. Tai paista pizzat uunissa 250 asteessa uunin alaosassa kunnes juusto sulaa ja reunat saavat rapeutta ja väriä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
207 kcal
Proteiini
9,1 g
Hiilihydraatti
12,1 g
Rasva
13,4 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.