Siirry sisältöön
Jauhelihapeltipizza

Jauhelihapeltipizza

Peltipizza on helppo ruoka arkeen ja illanistujaisiin. Jauhelihatäyte on klassikko, joka maustuu makeilla tomaateilla ja oliiveilla.

Jauhelihapeltipizza

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja, luomu

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1-2  valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Täyte

  • 400 g naudan jauhelihaa ,luomu
  • ½ tl suolaa ja pippuria
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 1 dl (50 g) kivetöntä kalamata-oliivia
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 pussia (à 150 g)
    Valio maustettua juustoraastetta, Italian
    Valio Italian style juustoraaste tuo tuulahduksen italialaisen keittiön makuja ja uutta twistiä kokkailuun! Tuunaa tomaateilla…
    Valio Italian style e150 g juustoraaste

Viimeistelyyn

  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

Pohja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  4. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi.
  5. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.

Tomaattikastike

  1. (Voit myös käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan myös valmista tomaatti-pastakastiketta.)
  2. Valuta tomaattimurska, mausta se ja levitä kohonneelle pizzapohjalle.
  3. Paista jauheliha ja sipuli. Levitä se tomaattiseoksen päälle. Levitä oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit pinnalle.
  4. Ripottele päälle juustoraaste.
  5. Paista täytetty pizza 250 asteessa uunin alaosassa n. 15 min.
  6. Viimeistele tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 178 kcal
Proteiini 9,9 g
Hiilihydraatti 13,8 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search