Jauhelihapeltipizza

Jauhelihapeltipizza
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Jauhelihapeltipizza

Jauhelihapeltipizza

Peltipizza on helppo ruoka arkeen ja illanistujaisiin. Jauhelihatäyte on klassikko, joka maustuu makeilla tomaateilla ja oliiveilla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kypsennysajat yhteensä
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
77 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja , luomu

Tomaattikastike

1 prk
tomaattimurskaa
1 rkl
oreganoa
1 - 2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Täyte

400 g
naudan jauhelihaa ,luomu
1 rkl
suolaa ja pippuria
1
sipuli kuutioituna
1 dl
kivetöntä kalamata-oliivia
1 rasia
kirsikkatomaatteja
2 pussia (à 140 g)

Viimeistelyyn

tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Pohja

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi.
  6. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  7. Tomaattikastike

  8. (Voit myös käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan myös valmista tomaatti-pastakastiketta.)
  9. Valuta tomaattimurska, mausta se ja levitä kohonneelle pizzapohjalle.
  10. Paista jauheliha ja sipuli. Levitä se tomaattiseoksen päälle. Levitä oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit pinnalle.
  11. Ripottele päälle juustoraaste.
  12. Paista täytetty pizza 250 asteessa uunin alaosassa n. 15 min.
  13. Viimeistele tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.