Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvisflatbread

Tämä värikäs kasvisflatbread päällystetään mm. herkullisilla broccoliineilla eli varsiparsakaaleilla. Päivän proteiinitarpeen täyttymisestä huolen pitää Nyhtökaura. Kokeile myös flatbread-reseptin vaihtoehtoista valkoista versiota, jossa tomaattipohjainen pizzakastike korvataan Valio crème fraîchella.

Kasvisflatbread
Kasvisflatbread

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Flatbread

  • 4½ dl vettä
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

Täytteet

  • 1 pkt (240 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Maustamatonta
    Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Gold&Green® Nyhtökaura® Maustamaton sopii monen lautaselle ja jokaisen aterian sydämeen, kotiruokasuosikeista…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Maustamaton
  • 400 g (4 dl)
    pizzakastiketta
    Voit kokeilla myös:
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 150 g broccoliineja
  • 150 g tuoretta parsaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tl oreganoa

Ohje

Flatbread

  1. Sekoita kulhossa 41-asteisen veden sekaan hiiva, anna seoksen tekeytyä 5 min.
  2. Sekoita seokseen öljy, sokeri ja suola.
  3. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi, tahmeaksi taikinaksi.
  4. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä, kunnes sen koko on kaksinkertaistunut (n. 1 h).
  5. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla leivinalustalla sileäksi ja joustavaksi.
  6. Jaa kolmeen osaan ja muotoile ohuiksi flatbread-pohjiksi.

Täytteet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Paista flatbread-pohjia 5 min. Ota pois uunista.
  2. Levitä pohjille tasaisesti pizzakastiketta ja sen päälle juustoraaste.
  3. Lisää päälle Nyhtökaura, broccoliini, puolitetut kirsikkatomaatit, miniparsat, viipaloitu punasipuli sekä ripaus oreganoa.
  4. Paista uunissa 15 min.
  5. Tarjoa 1 flatbread/ruokailija pääruokana tai pikkusuolaisena useammalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 175 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 22,5 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search