Kasvisflatbread

Kasvisflatbread
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kasvisflatbread

Kasvisflatbread

Tämä värikäs kasvisflatbread päällystetään mm. herkullisilla broccoliineilla eli varsiparsakaaleilla. Päivän proteiinitarpeen täyttymisestä huolen pitää Nyhtökaura. Kokeile myös flatbread-reseptin vaihtoehtoista valkoista versiota, jossa tomaattipohjainen pizzakastike korvataan Valio crème fraîchella.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset3 annosta

3 annosta

Flatbread

4 ½ dl
vettä
1 pussi (11 g)
kuivahiivaa
½ dl
oliiviöljyä
3 rkl
sokeria
1 ½ tl
suolaa
n. 10 dl
vehnäjauhoja

Täytteet

1 pkt (240 g)
450 g
pizzakastiketta

tai 3 prkValio crème fraîchea
150 g
yhden
appelsiinin kuori raastettuna
250 g
broccoliineja
250 g
kirsikkatomaatteja
150 g
herneitä
1 pieni
punasipuli
ripaus
oreganoa

Ohje

  1. Flatbread

  2. Sekoita kulhossa 41-asteisen veden sekaan hiiva, anna seoksen tekeytyä 5 min.
  3. Sekoita seokseen öljy, sokeri ja suola.
  4. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi, tahmeaksi taikinaksi.
  5. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä, kunnes sen koko on kaksinkertaistunut (n. 1 h).
  6. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla leivinalustalla sileäksi ja joustavaksi.
  7. Jaa kolmeen osaan ja muotoile ohuiksi flatbread-pohjiksi.
  8. Täytteet

  9. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Paista flatbread-pohjia 5 min. Ota pois uunista.
  10. Levitä pohjille tasaisesti pizzakastiketta ja sen päälle juustoraaste ja raastettu appelsiinin kuori.
  11. Lisää päälle Nyhtökaura, broccoliini, puolitetut kirsikkatomaatit, herneet, viipaloitu punasipuli sekä ripaus oreganoa.
  12. Paista uunissa 8 - 10 min.
  13. Tarjoa 1 flatbread/ruokailija pääruokana tai pikkusuolaisena useammalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.