Siirry sisältöön
Kesävihannekset ja vaahdotetut dipit

Sesonki

Kastikkeet ja marinadit grilliruoalle

Hyvä kastike kruunaa grilliruokaelämyksen. Tässä reseptejä ja vinkkejä grilliruoan kastikkeisiin ja marinadeihin, maustevoita unohtamatta.

Itse tehty maustevoi grilliruoalle

Kesän herkullisin maustevoi viimeistellään syötävillä kukilla. Sekoita mukaan lempiyrttejäsi tai nappaa tästä valmiit ja hyväksi testatut reseptit. Juhlava maustevoi maistuu erityisesti grillatun kanan ja lihan kanssa, kun taas ruskistettu munavoi on omiaan grillatun kalan kyljessä.

Maustevoi säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin kuukauden, joten voit hyvin valmistaa maustevoita kerralla useammallekin grillauskerralle.

Piimä ja jogurtti sopivat marinointiin

Tiesitkö, että hapanmaitotuotteilla marinoitu liha marinoituu erityisen mureaksi? Piimämarinadi on pyyhittävä hyvin pois lihan pinnalta ennen grillausta, jotta maitosokeri ei pala lihan pintaan. Liha marinoituu parhaiten pakastuspussissa ja sen olisi hyvä maustua vähintään parin tunnin ajan. Tuoreet yrtit ja valkosipuli antavat hyvän, kesäisen maun.

Herkullisia hetkiä grillin äärellä!


Search