
Grillattu liha
Broileri, makkara, ribsit, brisket, prime rib vai ehkä sittenkin simppeli naudan ulkofilee? Näillä resepteillä ja vinkeillä grillaat kesän parhaat lihat.
helpot ja Nopeat grilliruoat lihasta
Kun nälkä yllättää ja ruokaa on saatava vikkelästi, nämä grilliherkut kannattaa pitää visusti mielessä. Katuruoan ystävä grillaa saksalaisia currywursteja, kreikkalaisia kanagyroksia tai cajun steak hodareita. Grillattu entrecôte maistuu nopeana lounaana tai päivällisenä kreikkalaisen salsan kera. Jos mielesi tekee kasviksia, valmista nopea panzanella ja viimeistele se grillatulla broilerilla ja grillijuustolla.
Grillatut jauhelihavartaat, balkanilaiset cevapcicit, valmistuvat kätevästi naudan tai sian jauhelihasta, ja ne nautiskellaan paprikaisen ajvar-kastikkeen kera. Jogurttikana ja porsaankyljykset nauttivat pitkästä marinoinnista, mutta kypsyvät lopulta helposti ja nopeasti grillin lämmössä.
Grillattu liha vaativampaan makuun
Grillaus on mitä parhainta ajanvietettä kesäpäivänä. Hiiligrillin lämmetessä ehtii nauttia auringosta ja kesäisistä juomista. Näiden grilliherkkujen valmistus ottaa aikansa, mutta lopputulos on kaiken odotuksen arvoinen.
Hartaudella kuumennettu hiiligrilli tuo rutkasti makua erilaisiin pihveihin. Naudan ulkofilee, prime rib, tomahawk ja t-bone ovat herkullisia yhdessä jaettavia vaihtoehtoja grillattujen kasvisten ja raikkaiden salaattien rinnalle.
Myös brisketistä ja ribseistä riittää syötävää suuremmalle seurueelle. Pitkään kypsyvän naudanrinnan, eli brisketin rinnalla maistuu varhaiskaalista ja fenkolista valmistuva valkosipulinen coleslaw. Haudutetut possun ribsit viimeistellään grillaamalla ja olutglaseerauksella.
Jos haluat haastaa itsesi, kokeile itse tehtyjä espanjalaisia chorizomakkaroita.