Vihreä smetanakastike

Vihreä smetanakastike

Vihreä smetanakastike sopii erilaisten salaattien, uusien perunoiden tai kalaruokien kastikkeeksi.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 prk (120 g)
Valio Eila® smetanaa

tai 1 prkValio Eila® kermaviiliä
¾ dl
persilja-tilli-ruohosipulisilppua
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sokeria
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Sekoita smetanan joukkoon tuoreita yrttejä hienonnettuna. Käytä yrttisekoitusta tai esim. pelkkää tilliä.
  2. Lisää sitruunamehu, sokeri ja suola. Anna maustua hetkisen ennen tarjoilua.
  3. Tarjoa savukalan, sillin ja uusien perunoiden tai graavilohen kastikkeena. Sopii myös vihannes- ja juustosalaateille, grillatulle kalalle ja lihalle sekä kasvisten dippikastikkeeksi.
  4. MAUSTAMISVINKKEJÄ

  5. * Mausta halutessasi lisää valkosipulilla, jauhetuilla pippureilla tai murennetulla Valio AURA® juustolla (n. 1 dl).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
326 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
33 g
Tyydyttynyt rasva
20 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)