Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Ribsit

Ribsit eli porsaan kylkipalat valmistuvat kesällä kätevästi grillissä, mutta voit valmistaa ne myös uunissa. Keitä liha ensin kypsäksi, jotta se on mureaa, eikä ehdi palaa.

Ribsit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7 kg porsaan ribsejä
  • 10 l vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 15 kokonaista mustapippuria
  • 15 kokonaista maustepippuria
  • 6 laakerinlehteä

Ohje

  1. Leikkaa kylkirivi annospaloiksi luitten välistä. Laita palat kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Mausta.
  2. Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 2 t. Nosta kylkipalat vedestä ja anna jäähtyä.
  3. Paista ribsit uunissa 200 asteessa välillä käännellen n. 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea. Halutessasi voit sivellä pintaa bbq-kastikkeella paiston aikana.

Vinkki

Ribsit valmistuvat kesällä kätevästi grillissä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 708 kcal
Proteiini 30,1 g
Hiilihydraatti 0,3 g
Rasva 66,1 g
Tyydyttynyt rasva 22 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 2,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search