Siirry sisältöön
Sesonki

Marinoi liha mureaksi hapanmaitotuotteilla

Marinoi liha mureaksi hapanmaitotuotteilla
Jaana
Valio Koekeittiö

Reseptejä työkseen kehittelevä Jaana ammentaa ideansa ajankohtaisista ruokailmiöistä.

Lihan marinoinnin salat on hyvä kerrata kesän grillisesongin startatessa. Miksi liha kannattaa marinoida? Entä mikä on sopiva marinointiaika? Kurkkaa vastaukset yleisimpiin marinointikysymyksiin tästä.

Marinointi mureuttaa ja antaa makua lihaan. Marinadin tekeminen on helppoa ja kun marinoit lihan tai broilerin itse, saat juuri sen makuisen marinadin, mitä toivot – ja vieläpä ilman lisäaineita. Marinointi sopii niin paistettaville kuin grillattavillekin lihoille.

Mausteiden lisäksi marinadiin kannattaa lisätä jotain hapanta, kuten etikkaa, viiniä, sitrushedelmää tai hapanmaitotuotteita kuten jogurttia tai piimää. Marinadin happamuus laskee lihan pH:ta, mikä mureuttaa lihaa.

Marinointiaika riippuu halutusta lopputuloksesta: mitä kauemmin marinoit, sen syvemmälle lihaan maku siirtyy. Isommat lihapalat kannattaa marinoida yön yli, pienimmille paloille riittää muutama tunti.

Hapanmaitomarinadit

Piimä ja jogurtti sopivat mainiosti mureuttamaan lihaa. Hyviä mausteita hapanmaitotuotteiden kaveriksi ovat esimerkiksi sitruuna, lime, valkosipuli, aromaattiset yrtit kuten rosmariini, timjami ja minttu. Itämaista makua marinadiin saat currysta, inkivääristä ja chilistä. Suolaa voi olla marinadissa ripaus maun vuoksi, mutta liha maustetaan suolalla vasta kypsentämisen jälkeen.


Search