Täytetty kokonainen broileri

Täytetty kokonainen broileri
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Täytetty kokonainen broileri

Täytetty kokonainen broileri

Kokonaisesta broilerista saat näyttävän juhla-aterian pienelle perheelle esim. jouluun. Broileri mahtuu pieneenkin uuniin ja se kypsyy verrattain nopeasti. Tässä ohjeessa broilerin täytteessä maistuu talviset hedelmät, mutta kokonaisuus on modernin raikas.

Valmistusaika

Työaika
30 min
sulatus
12 h
uunissa
1 h 15 min
Yhteensä
13 h 45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (1500 g)
kokonainen broileri
90 g
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
fenkolinsiemeniä
3 rkl
oreganoa
1 ½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Täyte

10 g
50 g
leipää , kuivahtanutta
6
kuivattua viikunaa
2 - 3
hapahkoa omenaa
1
punasipuli
ripaus
suolaa

Lisäksi

sitruunaa

Ohje

  1. Sulata broileri reunallisessa astiassa jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Ota huoneenlämpöön n. 1 t ennen kypsentämistä. Huuhtele tarvittaessa kylmällä vedellä ja kuivaa.
  3. Sulata voi. Lisää siihen mausteet. Levitä mauste-voiseos broilerin nahkan alle, sisälle ja pintaan. Anna maustua 1 t.
  4. Kuutioi leipä, viikunat, kuoritut omenat ja sipuli. Paista pannulla voissa, kunnes omenat pehmenevät hiukan. Mausta suolalla. Lusikoi täyte broilerin sisään.
  5. Laita puolikas sitruuna tulpaksi, jotta täyte ei pääse valumaan broilerin sisältä. Sido puuvillalangalla koivet ja siivet siten, että ne ovat tiiviisti broileria vasten paiston ajan. Nosta uunivuokaan.
    Laita puolikas sitruuna tulpaksi, jotta täyte ei pääse valumaan broilerin sisältä. Sido puuvillalangalla koivet ja siivet siten, että ne ovat tiiviisti broileria vasten paiston ajan. Nosta uunivuokaan.
  6. Paista 175 asteessa uunin ala-/keksiosassa n. 1 t 15 min. Valele lintua usein paistamisen aikana siitä irtoavalla paistonesteellä. Pistä lihan paksuimmasta kohdasta cocktail-tikulla, jos reiästä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää. Jos käytät paistolämpömittaria, paras kypsyys on 78 astetta reidestä mitattuna.
  7. Peitä broileri foliolla ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Paahda sillä aikaa kuivalla pannulla puoliksi leikattujen sitruunoiden leikkauspinta. Purista sitruunamehua broilerin pinnalle.
Jälkeen
Valkosuklaa-jogurtti panna cotta
30 min
Lisukkeeksi
Kukkakaalicouscous
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
168 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.