Kastikkeet ja marinadit grilliruoalle

Hyvä kastike kruunaa grilliruokaelämyksen. Tässä reseptejä ja vinkkejä grilliruoan kastikkeisiin ja marinadeihin, maustevoita unohtamatta.

Hyvä grillauskastike ja marinadi ovat grilliaterian kulmakivet. Parhaimmillaan grillauksen aikana tai ennen sitä grilliruoan pintaan siveltävä kastike tai marinadi tuo esiin grillattavan raaka-aineen parhaat puolet. Eikä grilliruoan kanssa tarjottavissa kastikkeissakaan kannata pihistellä. Raikas jogurtti- tai kermaviilikastike viimeistelee niin lihan, kalan kuin kasviksetkin.

Kastike lihalle ja kanalle

Perinteinen bbq-kastike sopii niin marinadiksi kuin kastikkeeksi. Sinappinen kermaviilikastike tuo vastapainoa rasvaisille grillilihoille, makkaroille sekä lihapullille. Raikas kastikevaihtoehto on myös barbeque-kastikkeella, valkosipulilla ja yrteillä maustettu jogurttikastike lihalle. Grillatulle kanalle sopii mainiosti grillatun tahmean kanan hunajaisen hapokas maustekastike tai raikas lime-korianterikastike.

Neljä erilaista kermaviilikastiketta grilliruoalle

  • Näin helposti valmistat neljä erilaista kastiketta grilliruoalle.

Kastike kalalle

Grillatun kalan makua täydentävät raikkaat kermaviili- ja jogurttikastikkeet. Kokeile tuoreella tillillä, sinapilla ja sitruunalla maustettua jogurttikastiketta, helppoa tzatzikia, kermaviilipohjaista tillikastiketta tai pyöräytä grilliruoan kylkeen helppo tartarkastike. Hyvä vaihtoehto kastikkeeksi on myös hapokas ja raikkaan vihreä salsa verde.

Kastike grillatuille kasviksille

Grillatuille kasviksille sopiva kastike syntyy yksinkertaisesti kermaviilistä ja tuoreista yrteistä tai yrteistä, valkosipulista, oliiviöljystä ja hunajasta. Hyvä vaihtoehto on myös kuohkea yrttilevite tai kikherneistä ja AURA® juustosta syntyvä AURA hummus.

Itse tehty maustevoi grilliruoalle

Miksi ostaa valmista maustevoita kaupasta, kun sen voi tehdä helposti myös itse? Sekoita mukaan lempiyrttisi tai nappaa tästä valmiit ja hyväksi testatut reseptit. Maustevoi säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin kuukauden, joten voit hyvin valmistaa maustevoita kerralla useammallekin grillauskerralle.

Valmiit kastikkeet grilliruoan kaveriksi

Joskus pieni oikaisu on ihan sallittua. Jos kastikkeen valmistamiseen ei ole aikaa, tarjoile grilliruoan kanssa valmista kermaviilidippiä, Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi juustokastiketta tai jogurttia, joka tasapainottaa mausteista ja tulista ruokaa joko sellaisenaan tai hieman tuunattuna.

Piimä ja jogurtti sopivat marinointiin

Tiesitkö, että hapanmaitotuotteilla marinoitu liha marinoituu erityisen mureaksi? Piimämarinadi on pyyhittävä hyvin pois lihan pinnalta ennen grillausta, mutta kokeiltuasi huomaat kyllä pienen vaivannäön tuottaman maukkaan lopputuloksen. Liha marinoituu parhaiten pussissa ja sen olisi hyvä maustua vähintään tunnin ajan. Tuoreet yrtit ja valkosipuli antavat hyvän, kesäisen maun.

Herkullisia hetkiä grillin äärellä!
Sesonki
Lihan ja kanan grillaus
Sesonki
Kalan grillaus