Neljä erilaista kermaviilikastiketta grilliruoalle
Näin helposti valmistat neljä erilaista kastiketta grilliruoalle.
Hyvä kastike kruunaa grilliruokaelämyksen. Tässä reseptejä ja vinkkejä grilliruoan kastikkeisiin ja marinadeihin, maustevoita unohtamatta.
Hyvä grillauskastike ja marinadi ovat grilliaterian kulmakivet. Parhaimmillaan grillauksen aikana tai ennen sitä grilliruoan pintaan siveltävä kastike tai marinadi tuo esiin grillattavan raaka-aineen parhaat puolet. Eikä grilliruoan kanssa tarjottavissa kastikkeissakaan kannata pihistellä. Raikas jogurtti- tai kermaviilikastike viimeistelee niin lihan, kalan kuin kasviksetkin.
Perinteinen bbq-kastike sopii niin marinadiksi kuin kastikkeeksi. Sinappinen kermaviilikastike tuo vastapainoa rasvaisille grillilihoille, makkaroille sekä lihapullille. Raikas kastikevaihtoehto on myös barbeque-kastikkeella, valkosipulilla ja yrteillä maustettu jogurttikastike lihalle. Grillatulle kanalle sopii mainiosti grillatun tahmean kanan hunajaisen hapokas maustekastike tai raikas lime-korianterikastike.
Näin helposti valmistat neljä erilaista kastiketta grilliruoalle.
Grillatun kalan makua täydentävät raikkaat kermaviili- ja jogurttikastikkeet. Kokeile tuoreella tillillä, sinapilla ja sitruunalla maustettua jogurttikastiketta, helppoa tzatzikia, kermaviilipohjaista tillikastiketta tai pyöräytä grilliruoan kylkeen helppo tartarkastike. Hyvä vaihtoehto kastikkeeksi on myös hapokas ja raikkaan vihreä salsa verde.
Grillatuille kasviksille sopiva kastike syntyy yksinkertaisesti kermaviilistä ja tuoreista yrteistä tai yrteistä, valkosipulista, oliiviöljystä ja hunajasta. Hyvä vaihtoehto on myös kuohkea yrttilevite tai kikherneistä ja AURA® juustosta syntyvä AURA hummus.
Miksi ostaa valmista maustevoita kaupasta, kun sen voi tehdä helposti myös itse? Sekoita mukaan lempiyrttisi tai nappaa tästä valmiit ja hyväksi testatut reseptit. Maustevoi säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin kuukauden, joten voit hyvin valmistaa maustevoita kerralla useammallekin grillauskerralle.
Joskus pieni oikaisu on ihan sallittua. Jos kastikkeen valmistamiseen ei ole aikaa, tarjoile grilliruoan kanssa valmista kermaviilidippiä, Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi juustokastiketta tai jogurttia, joka tasapainottaa mausteista ja tulista ruokaa joko sellaisenaan tai hieman tuunattuna.
Tiesitkö, että hapanmaitotuotteilla marinoitu liha marinoituu erityisen mureaksi? Piimämarinadi on pyyhittävä hyvin pois lihan pinnalta ennen grillausta, mutta kokeiltuasi huomaat kyllä pienen vaivannäön tuottaman maukkaan lopputuloksen. Liha marinoituu parhaiten pussissa ja sen olisi hyvä maustua vähintään tunnin ajan. Tuoreet yrtit ja valkosipuli antavat hyvän, kesäisen maun.
Herkullisia hetkiä grillin äärellä!