Itse pyydystetty kala on lähiruokaa parhaimmillaan. Ja jos kalaonni ei suosi, voi grillikalat hyvin hakea myös kaupasta. Kokeile rohkeasti erilaisia kaloja: lohta, taimenta, ahventa, kuhaa tai vaikka haukea. Vaihtoehtoja ja erilaisia valmistustapoja kyllä riittää joka makuun.
Mitä kalaa voi grillata?
Grillaus on siitä hieno laji, että lähes mitä vaan voi grillata. Erinomaisesti grilliin sopivat kokonaisena fileenä grillattavat rasvaisemmat kalat, kuten lohi, kirjolohi ja taimen. Pienemmistä ja vähärasvaisemmista kaloista grilliin sopivat mainiosti muun muassa silakat ja ahvenet, jotka voi kypsentää kokonaisina halsterissa. Ahvenfileet sopivat hyvin myös kesäisiin purjehtijan burgereihin.
Siika ja kuha puolestaan valmistuvat fileenä, vartaissa tai folionyytissä mausteiden ja kasvisten kera. Lisäksi grilliin sopivat myös tonnikala sekä äyriäiset, kuten jättikatkaravut. Grillatun kalan mausteena toimii hyvin lime, sitruuna, suola, mustapippuri sekä yritit, kuten tilli ja korianteri.