Sitruunaiset kuhavartaat & lämmin dippi

Sitruunaiset kuhavartaat & lämmin dippi
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sitruunaiset kuhavartaat & lämmin dippi

Sitruunaiset kuhavartaat & lämmin dippi

Kala on loistava grillattava, sillä se kypsyy nopeasti. Kuhavartaisiin pujotettava sitruunalohko paahtuu grillauksen aikana ja sitruunamehu muuttuu pehmeäksi. Nautiskele kuhavartaat lämpimän sulatejuustodipin kanssa hyvässä seurassa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
600 g
nahattomia, ruodottomia kuhafileitä
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
sitruuna

Lämmin dippi

1 pkt (250 g)
1 dl
½
sitruunan kuori raastettuna

Ohje

  1. Kastele varrastikut vedellä. Kuutioi kuhafileet ja pujottele varrastikkuihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja pujota kuorestaan kiinni varrastikkujen päihin. Kypsennä grillissä tai uunissa 200 asteessa 10 min.
  2. Paloittele sulatejuusto pieniksi kuutioiksi. Mittaa kattilaan maito ja lisää sulatejuustokuutiot. Kuumenna ja sekoittele miedolla lämmöllä n. 5 min, kunnes dippi on tasaista. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan kuori. Jätä dippi hellan tai grillin sivulle, jotta se pysyy lämpimänä.
  3. Purista kypsille vartaille sitruunalohkoista mehua. Tarjoa lämpimän dipin kanssa.
Alkuun
Salaatti "Fried green tomatoes"
35 min
Jälkeen
Juusto-hedelmätikut
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.