Siirry sisältöön
Paistettu kuha ja beurre blanc

Paistettu kuha ja beurre blanc

Hemmottele perhettäsi rapeakuoriseksi paistetulla kuhalla ja raikkaan täyteläisellä voi-valkoviinikastikkeella. Tämä yhdistelmä ei kaipaa sen kummempia lisukkeita kauniiden tuoreiden versojen lisäksi.

Paistettu kuha ja beurre blanc

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g ruodottomia kuhafileitä
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl suolaa

Voi-valkoviinikastike eli beurre blanc

  • 4 salottisipulia
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • ½ dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 sitruunan kuori raastettuna

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna etikka kattilassa.
  2. Lisää kiehuvaan etikkaan sipulit, valkoviini ja vesi. Keitä niin, että vain 3 rkl nesteestä on jäljellä. Siivilöi mausteliemi ja kaada se takaisin kattilaan.
  3. Lisää mausteliemeen kerma. Vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Kiehauta, mutta älä keitä. Mausta kastike tuoreeltaan rouhitulla pippurilla ja raastetulla sitruunan kuorella.
  4. Paista kuhafileet pannulla voissa. Mausta suolalla.
  5. Tarjoa kuha voi-valkoviinikastikkeen kanssa, viimeistele tuoreella yrtillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 160 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 0,7 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search