Siirry sisältöön
Kuha Walewska

Kuha Walewska

Kuohkeaa perunaa, kanttarellikastiketta ja kaiken kruununa kuha. Makunautintoa koko vuoan täydeltä, sanoi jo marsalkka Mannerheim aikoinaan.

Kuha Walewska

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg nahattomia, ruodottomia kuhafileitä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä

Kantarellikastike

  • 1 sipuli
  • 500 g (8 dl) kantarelleja
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 0 kg kalan kypsennysliemi

Duchesse-peruna

  • 1 kg jauhoista perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 keltuaista

Ohje

  1. Aseta kuhafileet uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada päälle valkoviini .
  3. Kypsennä 200 asteessa n. 15 min.

Kantarellikastike

  1. Hienonna sipuli ja paloittele kantarellit. Kuullota korkeareunaisessa pannussa tai paistokasarissa voissa.
  2. Mausta suolalla.
  3. Lisää kerma ja jäljelle jäänyt kypsennysliemi. Hauduta kastiketta keskilämmöllä n. 20 min, kunnes se paksunee.

Duchesse-peruna

  1. Valmista perunasose: Keitä kuorittuja ja paloiteltuja perunoita vähässä suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta ylimääräinen vesi ja soseuta perunasurvimella. Lisää joukkoon voi ja keltuaiset. Survo tasaiseksi. Laita massa pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Annoksen kokoaminen

  1. Lisää kuhafileiden päälle kantarellikastike.
  2. Pursota reunoille duchesse-peruna.
  3. Kuorruta uunissa grillivastusten alla n. 5 min tai kunnes annokseen on syntynyt kaunis paistopinta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 11,8 g
Hiilihydraatti 9,1 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kalan kypsennysliemi
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search