Kuha Walewska

Kuha Walewska
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Kuha Walewska

Kuha Walewska

Kuohkeaa perunaa, kanttarellikastiketta ja kaiken kruununa kuha. Makunautintoa koko vuoan täydeltä, sanoi jo marsalkka Mannerheim aikoinaan.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
nahattomia, ruodottomia kuhafileitä
1 tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
4 dl
kuivaa valkoviiniä

Kantarellikastike

1
sipuli
500 g
kantarelleja
25 g
1 tl
suolaa
1 prk (3,3 dl)
kalan kypsennysliemi

Duchesse-peruna

1 kg
jauhoista perunaa
1 tl
suolaa
50 g
2
keltuaista

Ohje

  1. Aseta kuhafileet uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada päälle valkoviini .
  3. Kypsennä 200 asteessa n. 15 min.
  4. Kantarellikastike

  5. Hienonna sipuli ja paloittele kantarellit. Kuullota korkeareunaisessa pannussa tai paistokasarissa voissa.
  6. Mausta suolalla.
  7. Lisää kerma ja jäljelle jäänyt kypsennysliemi. Hauduta kastiketta keskilämmöllä n. 20 min, kunnes se paksunee.
  8. Duchesse-peruna

  9. Valmista perunasose: Keitä kuorittuja ja paloiteltuja perunoita vähässä suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta ylimääräinen vesi ja soseuta perunasurvimella. Lisää joukkoon voi ja keltuaiset. Survo tasaiseksi. Laita massa pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
  10. Annoksen kokoaminen

  11. Lisää kuhafileiden päälle kantarellikastike.
  12. Pursota reunoille duchesse-peruna.
  13. Kuorruta uunissa grillivastusten alla n. 5 min tai kunnes annokseen on syntynyt kaunis paistopinta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.