Kuha Walewska

Kuha Walewska

Kuohkeaa perunaa, kanttarellikastiketta ja kaiken kruununa kuha. Makunautintoa koko vuoan täydeltä sanoi jo marsalkka Mannerheim aikoinaan.

1 h
helppo
121 kcal / 100g
1
2

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 kg
nahattomia, ruodottomia kuhafileitä
1 tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
4 dl
kuivaa valkoviiniä
n. ½ l
kalalientä

Kantarellikastike

1 (100 g)
sipuli
500 g
kantarelleja
50 g
1 tl
suolaa
½ g
vehnäjauhoja
2 prk (à 3,3 dl)
3 ½ dl
kuivaa valkoviiniä

Duchesse-peruna

1 kg
perunasosetta
½ g
suolaa
50 g
2
keltuaista

Ohje

  1. Aseta kuhafileet uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada päälle valkoviini ja kalalientä niin, että fileet peittyvät.
  3. Kypsennä 200 asteessa n. 15 minuuttia.
  4. Kantarellikastike

  5. Hienonna sipuli ja paloittele kantarellit. Kuullota korkeareunaisessa pannulla tai paistokasarissa voissa.
  6. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon vehnäjauho.
  7. Lisää kerma ja valkoviini. Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä 20 min.
  8. Duchesse-perunat

  9. Mausta perunasose suolalla ja lisää joukkoon keltuaiset. Sekoita hyvin. Laita massa pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
  10. Annoksen kokoaminen

  11. Aseta uunin kestävälle tarjoiluvadille kypsät kuhafileet ja pursota reunoille duchesse-massa.
  12. Lisää kuhafileiden päälle kantarellikastike.
  13. Kuorruta uunissa grillivastusten alla n. 3 min tai kunnes annokseen on syntynyt kaunis paistopinta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
121 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
8 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)