Grillimestarin lohiperhoset

Grillimestarin lohiperhoset

35 min
keskitaso
204 kcal / 100g
3
1

Grillimestarin lohiperhoset saavat seurakseen maukkaan inkiväärille ja valkosipulille maistuvan kastikkeen.

Ainekset

4 annosta
800 g
lohifileetä
½ dl
fariinisokeria
½ dl
Dijon-sinappia
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
valkoviinietikkaa
ruohosipulia
mustapippuria myllystä

Kastike

1 prk
½ rkl
tuoretta inkivääriä
2
valkosipulin kynttä
2 tl
fariinisokeria
1 ½ rkl
limetti- tai sitruunamehua
¼ tl
chilijauhetta

Ohje

  1. Kuumenna grilli tai muurinpohjapannu. Leikkaa kala noin 6 cm:n kokoisiksi paloiksi. Leikkaa jokaiseen palaan keskelle viilto nahkaan saakka ja käännä nahkapuolet vastakkain
  2. Sekoita fariinisokeri, sinappi ja soijakastike keskenään. Ota liemestä erilleen muutama ruokalusikallinen ja lisää siihen valkoviinietikka.
  3. Kasta lohiperhoset fariinisokeri-sinappi-soijakastikeliemeen ja nosta grilliin tai muurinpohjapannulle. Grillaa muutama minuutti ja käännä. Voitele paistunut puoli valkoviinietikalla maustetulla liemellä. Kypsennä vielä toinen puoli ja voitele. Viimeistele ruohosipulilla ja rouhitulla pippurilla.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, ohenna tarvittaessa maidolla. Tarjoa lohiperhosten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
204 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
14 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)