Grillattu lohifilee

Grillattu lohifilee
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Grillattu lohifilee

Grillattu lohifilee

Kalan grillaaminen ei ole vaikeaa. Valitse grillatessa rasvaisia kalalajeja, kuten lohta tai kirjolohta. Voit laittaa kalan alle palan alumiinifoliota, jotta kalan rasva ei valu grilliin.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
55 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
lohifileetä
1 - 2
limetin kuori ja mehu
1 tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Kotitekoinen yrttirahka

250 g
1
valkosipulin kynsi
1 rkl
pizzamaustetta
¼ tl
suolaa
1 rkl

Kypsän kalan pinnalle

½ dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Valmista ensin yrttirahka: Sekoita kaikki ainekset, lisää valkosipuli puristettuna. Anna maustua jääkaapissa peitettynä grillauksen ajan.
  2. Laita kylmällä vedellä huuhdottu filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylöspäin. Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin.
  3. Sivele fileen pintaan limettimehu. Lisää raastettu limetin kuori, suola ja pippuri.
  4. Grillaa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ripota pinnalle hienonnettu tilli.
  5. Tarjoa yrttirahkan, grillatun kesäkurpitsan ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit maustaa fileen 1 - 2 tuntia ennen grillausta. Nosta jääkaappiin odottamaan. Näin maut tasoittuvat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
160 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.