Haukimurekevartaat

Haukimurekevartaat

55 min
keskitaso
125 kcal / 100g
0
0

Hauki on useimmille tuntemattomampi kala ruoanvalmistuksessa. Hauki sopii erityisen hyvin kalamurekkeeseen tai kalapyöryköihin. Tässä ohjeessa murekkeen sisään kätketään mausteinen juusto.

Ainekset

5 varrasta
600 g
nahatonta kalafileetä , esim. hauki, ahven tai kirjolohi
150 g
kylmäsavulohta hienonnettuna
1 iso (120 g)
sipuli hienonnettuna
½ dl
korppujauhoja
2
kananmunaa
1 tl
suolaa , esim. Maldon
½ rkl
sitruunamehua

Täytteeksi

1 prk (160 g)

Lisäksi

puisia grillivarrastikkuja

Ohje

  1. Laita grillivartaat kylmään veteen likoamaan.
  2. Poista kalasta isot ruodot. Jauha kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä kahdessa erässä hyvin hienoksi.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kypsennä pieni nokare mureketaikinaa pannulla tai mikrossa. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  5. Leikkaa kumpikin juusto 12:een osaan. Muotoile taikinasta 24 pullaa (Ø n. 3 cm).
  6. Upota pullien sisään / keskelle salaattijuustokuutio. Muotoile kostutetuilla käsillä pullien ulkopinta ehjäksi.
  7. Pujota kalapullat varrastikkuihin.
  8. Grillaa vartaat tai kypsennä ne uunin keskiosassa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  9. Tarjoa Pähkinä-korianterikastikkeen kanssa.
Alkuun
Sulatejuustotäytteiset herkkusienet
35 min
Jälkeen
Pehmytjäätelö
45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
95 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)