Lihavartaat

Lihavartaat

Lihavartaat ovat yksinkertaisuudessaan näyttävä ja herkullinen grilliruoka. Tärkeintä on valita ensiluokkaiset raaka-aineet. Riittävän rasvainen pekoni pitää vartaat mehukkaina.

Ainekset4 annosta

4 annosta

Lihavartaat

600 g
naudan ulkofileetä
300 g
pekonia , esim. Chef Wotkin's
2 rkl
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
grillivarrastikkuja

Kotitekoinen makea & tulinen rahka

1 prk (250 g)
1 dl
paholaisen hilloa
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Sekoita paholaisen hillo rahkaan. (Osta paholaisen hillo valmiina tai valmista se itse. Hillon valmistusohjeen löydät palvelustamme reseptistä: valioreseptit.fi / Kotitekoinen makea & tulinen rahka.)
  2. Laita jääkaappiin maustumaan.
  3. Leikkaa ulkofileestä n. 4 x 4 cm:n kuutioita. Laita lihakuutiot kulhoon. Lisää Oivariini rasva ja mausteet. Sekoita ja anna maustua jonkin aikaa.
  4. Tee pekoniviipaleista rullia.
  5. Laita varrastikkuihin vuorotellen lihapaloja ja pekonirullia.
  6. Laita vartaat kuumaan grilliin. Kypsennä niitä välillä käännellen n. 10 min tai kunnes lihassa on haluamasi kypsyysaste.
  7. Tarjoa lihavartaita maustetun rahkan ja grillattujen kasvisten kanssa.

Vinkki

Voit valmistaa vartaat myös uunissa. Kypsennä niitä uunipellillä leivinpaperin päällä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min. Tarkista lihan kypsyysaste. Jatka halutessasi kypsennystä.Lihavartaiden kanssa maistuu myös mauste- tai yrttivoi. Maustevoit -ohjeen löydät palvelustamme.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g
Kalsium
6 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›