Siirry sisältöön
Lihavartaat

Lihavartaat

Lihavartaat ovat yksinkertaisuudessaan näyttävä ja herkullinen grilliruoka. Tärkeintä on valita ensiluokkaiset raaka-aineet. Riittävän rasvainen pekoni pitää vartaat mehukkaina.

Lihavartaat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lihavartaat

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • 300 g pekonia, esim. Chef Wotkin''s
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 0 kg grillivarrastikkuja

Kotitekoinen makea & tulinen rahka

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl paholaisen hilloa
  • ¼ tl suolaa

Ohje

  1. Sekoita paholaisen hillo rahkaan. (Osta paholaisen hillo valmiina tai valmista se itse. Hillon valmistusohjeen löydät palvelustamme reseptistä: valioreseptit.fi / Kotitekoinen makea & tulinen rahka.)
  2. Laita jääkaappiin maustumaan.
  3. Leikkaa ulkofileestä n. 4 x 4 cm:n kuutioita. Laita lihakuutiot kulhoon. Lisää Oivariini rasva ja mausteet. Sekoita ja anna maustua jonkin aikaa.
  4. Tee pekoniviipaleista rullia.
  5. Laita varrastikkuihin vuorotellen lihapaloja ja pekonirullia.
  6. Laita vartaat kuumaan grilliin. Kypsennä niitä välillä käännellen n. 10 min tai kunnes lihassa on haluamasi kypsyysaste.
  7. Tarjoa lihavartaita maustetun rahkan ja grillattujen kasvisten kanssa.

Vinkki

Voit valmistaa vartaat myös uunissa. Kypsennä niitä uunipellillä leivinpaperin päällä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min. Tarkista lihan kypsyysaste. Jatka halutessasi kypsennystä. Lihavartaiden kanssa maistuu myös mauste- tai yrttivoi. Maustevoit -ohjeen löydät palvelustamme.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal
Proteiini 16,2 g
Hiilihydraatti 3,4 g
Rasva 11,3 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • grillivarrastikkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search