Grillattu juusto ja muut juustonystävän grilliherkut

Pyöräytä grillissä grillijuustoa ja lisää se salaattiin tai nauti kasvisten kanssa. Täytä grillikasvikset juustolla tai lado viipaleita hampurilaisen väliin. Juusto ruokiin mukavaa ruokaisuutta ja tietenkin hyvää makua. Juustoa voi käyttää grilliruoissa monella maistuvalla tavalla: tässä viisi herkullista ideaa.

Kesäiset grillisalaatit

Grillattu salaatti saa makua vesimelonista ja Valio Eila® salaattijuustosta. Kesäisten juustosalaattien juju onkin usein makujen tasapainossa: suolaisen juuston rinnalle sopii makea elementti, kuten mansikka tai meloni, ja kokonaisuutta tasapainottaa sopivan hapokas kastike tai vinaigrette.

Juustohampurilaiset ja lämpimät leivät grillissä

Hampurilaispihvin päälle voi lisätä paistamisen loppuvaiheessa viipaleen Valio Koskenlaskija® Cheddaria, jolloin se ehtii hiukan sulaa ennen hampurilaisen kokoamista. Erilaiset grillatut leivät suorastaan vaativat juustoa sulamaan mukavasti pinnalle. Valitse suosikkijuustosi, ota sopivan paksu siivu, laita se leivälle ja anna grillin hoitaa loput.

Juustolla täytetyt kasvikset

Valio AURA® sinihomejuustolla täytetyt herkkusienet ovat grillikauden klassikkoruokia. Yhtä lailla sienien sisään voi valita Valio Viola® tuorejuustoista lempimakunsa, tai vaikkapa palan Valio Koskenlaskija® sulatejuustoa. Mutta myös muut kasvikset valmistuvat maukkaiksi grillissä juustolla täytettyinä. Kokeile tomaattia tai sipulia, tai tee oma versiosi. Kaiken minkä voi täyttää juustolla, saa täyttää juustolla.

Juustoa grillivartaissa

Valio Eila® grillijuusto sopii napakan rakenteensa vuoksi loistavasti grillivartaaseen. Kun leikkaat vartaaseen juuston kaveriksi sopivan ohuiksi viipaloituja kasviksia, ne ovat sekä hauskan näköisiä, että kypsyvät grillissä nopeammin.

Grillattu juusto – nauti ihan sellaisenaan

Kyllä, sitä saa syödä ihan sellaisenaankin, tai vaikkapa mansikoiden ja balsamicokastikkeen kanssa taivaallisen hyvänä, makeansuolaisena herkkupalana. Paista grillijuustoviipaleet grillissä ja laita lisukkeeksi lautaselle. Klassinen ruoanlaiton salaisuus piilee makujen tasapainossa: suolainen tasapainottuu makealla, joten juuston rinnalle istuvat mukavasti marjat ja hedelmät. Kokeilemalla löydät omat suosikkiyhdistelmäsi.

Laktoositon ja kotimainen grillijuusto

Kotimainen ja laktoositon Valio Eila® grillijuusto on halloumin tyylinen juusto, joka sopii grillaamiseen erinomaisesti. Grillattaessa siihen tulee sopivan rapea pinta, eikä juuston rakenne sula tai veny kuumennettaessa.

Vinkkivideoita juuston grillaamiseen

Kurkista vielä nämä vinkkivideot kesän juustoisiin grilliherkkuihin. Niistä saat nopeat ohjeet ja ideat kesäkeittiöön.

Neljä tapaa käyttää Valio Eila® grillijuustoa.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›