Grillattu juusto ja muut juustonystävän grilliherkut

Grillattu juusto tuo ruokaisuutta salaattiin, grillivartaisiin sekä grillattuihin kasviksiin. Katso herkullisen juustoiset reseptit!

Kesäiset juustosalaatit

Kesän maukkaimman salaatin salaisuus on makujen horjumaton tasapaino: suolaisuutta juustosta, makeutta mansikoista tai melonista ja hapokkuutta kastikkeesta tai vinaigrettesta. Nämä salaatin sopivat mainiosti muun grilliruoan kaveriksi, mutta myös lounaaksi tai kevyeksi illalliseksi.

Juustohampurilaiset ja lämpimät leivät grillistä

Jos teet grillattuja hampurilaisia, grillaa myös juusto juustolaadusta riippuen ihanan rapeaksi tai vastustamattoman pehmeäksi. Eikä juustoa kannata jättää vain sivurooliin. Kokeile grillijuusto-avokadohampurilaiset tai grillaa juustolla kuorrutettuja voileipiä. Nam!

Juustoa grillivartaissa

Valio grillijuusto sopii napakan rakenteensa vuoksi loistavasti grillivartaaseen. Leikkaa vartaaseen juuston kaveriksi ohueksi viipaloituja kasviksia ja saat sekä hauskan näköisiä että nopeasti kypsyviä vartaita.

Juustolla täytetyt kasvikset

Valio AURA® sinihomejuustolla täytetyt herkkusienet ovat grillikauden klassikkoruokia. Yhtä lailla sienien sisään voi valita Valio Viola® tuorejuustoista lempimakunsa, tai vaikkapa palan Valio Koskenlaskija® sulatejuustoa. Mutta myös muut kasvikset valmistuvat maukkaiksi grillissä juustolla täytettyinä. Kokeile grillipaprikoita, tomaattia tai sipulia, tai tee oma versiosi. Kaiken minkä voi täyttää juustolla, saa täyttää juustolla.

Vinkkivideot kesän juustoisiin grilliherkkuihin

  • Neljä tapaa käyttää Valio grillijuustoa.

  • Näin teet grillijuusto-avokadohampurilaiset.

Sesonki
Monien makujen grillikasvikset
Sesonki
Parhaat salaatit grillaajalle
Sesonki
Hampurilaiset grillissä