Siirry sisältöön
Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrette

Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrette

Raikas salaatti on mitä parhainta kesäruokaa. Paistetut ja lämpimät grillijuustoviipaleet sopivat yhteen maukkaiden kotimaisten mansikoiden kanssa. Salaatin kruunaa jääkylmä sorbettimainen mansikkajäävinaigrette, joka sulaa vähitellen kastikkeeksi. Tällä säväytät varmasti ystäväsi kesäpäivänä!

Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrette

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g salaattia
  • 200 g tuoreita mansikoita
  • 1 avokado
  • 2 tl limetin mehua
  • 1 pkt (200 g) Valio Eila® grillijuustoa
  • 0 kg basilikan lehtiä hienonnettuna

Mansikkajäävinaigrette

  • 200 g pakastemansikoita (kotimaisia)
  • 1 rkl limetin mehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl
    Valio appelsiinitäysmehua
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1,5 l perinteinen
  • 1 rkl hunajaa
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Ohje

  1. Valmista ensin jäävinaigrette: Soseuta jäiset mansikat ja muut ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Nosta pakastimeen salaatin valmistamisen ajaksi.
  2. Huuhtele salaatti kylmällä vedellä. Kuivaa ja revi salaatti kulhoon tai -vadille.
  3. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Pirskota päälle limetin mehua tummumisen estämiseksi.
  4. Ripottele lohkotut mansikat ja avokadoviipaleet salaattipedille.
  5. Viipaloi juusto. Paista viipaleet paistinpannulla tai grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi, lisää tarvittaessa rasvaa.
  6. Nosta juustopalat salaattiin. Ripottele päälle basilikan lehdet.
  7. Lusikoi sorbettimainen mansikkajäävinaigrette salaattiin tai tarjoa erikseen. Viimeistele annos mustapippurilla.

Vinkki

Jäävinaigretten voi valmistaa myös tuoreista mansikoista: soseuta ainekset ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi. Sekoita pakastamisen loppupuolella. Ilman pakastusta, sitä voi käyttää mansikkaisena salaatinkastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 72 kcal
Proteiini 0,7 g
Hiilihydraatti 5 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • basilikan lehtiä
  • mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search