Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrette

Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrette

30 min
keskitaso
133 kcal / 100g
3
0

Raikas salaatti on mitä parhainta kesäruokaa. Paistetut ja lämpimät grillijuustoviipaleet sopivat yhteen maukkaiden kotimaisten mansikoiden kanssa. Salaatin kruunaa jääkylmä sorbettimainen mansikkajäävinaigrette, joka sulaa vähitellen kastikkeeksi. Tällä säväytät varmasti ystäväsi kesäpäivänä!

Ainekset

4 annosta
200 g
salaattia
200 g
tuoreita mansikoita
1
avokado
2 tl
limetin mehua
1 pkt (200 g)
basilikan lehtiä hienonnettuna

Mansikkajäävinaigrette

200 g (kotimaisia)
pakastemansikoita
1 rkl
limetin mehua
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
1 rkl
hunajaa
¼ tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Ohje

  1. Valmista ensin jäävinaigrette: Soseuta jäiset mansikat ja muut ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Nosta pakastimeen salaatin valmistamisen ajaksi.
  2. Huuhtele salaatti kylmällä vedellä. Kuivaa ja revi salaatti kulhoon tai -vadille.
  3. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Pirskota päälle limetin mehua tummumisen estämiseksi.
  4. Ripottele lohkotut mansikat ja avokadoviipaleet salaattipedille.
  5. Viipaloi juusto. Paista viipaleet paistinpannulla tai grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi, lisää tarvittaessa rasvaa.
  6. Nosta juustopalat salaattiin. Ripottele päälle basilikan lehdet.
  7. Lusikoi sorbettimainen mansikkajäävinaigrette salaattiin tai tarjoa erikseen. Viimeistele annos mustapippurilla.

Vinkki

* Jäävinaigretten voi valmistaa myös tuoreista mansikoista: soseuta ainekset ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi. Sekoita pakastamisen loppupuolella. Ilman pakastusta, sitä voi käyttää mansikkaisena salaatinkastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
9 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
156 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)