Grillatut kasvikset

Grillatut kasvikset

30 min
keskitaso
132 kcal / 100g
2
4

Kesä ja grillaus - kohta se aika on taas käsillä. Mausta grillatut kasvikset raikkaalla minttu-sitrusöljyllä. Yksinkertaista, mutta niin hyvää!

Ainekset

6 annosta
1
kesäkurpitsa
nippu
tuoretta parsaa
250 g
kirsikkatomaatteja
100 g
sokeriherneitä
1 pkt (200 g)
2 rkl

Minttuöljy

¾ dl
oliiviöljyä
½ dl
tuoretta minttua
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 tl
raastettua sitruunankuorta ja -mehua
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Tee ensin minttuöljy: mittaa öljy, minttu, valkosipuli, sitruunankuori ja -mehu, suola ja pippuri kapeaan korkeareunaseen astiaan. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Pese kasvikset. Poista parsan puumainen tyviosa. Paloittele. Viipaloi grillijuusto. Grillaa voissa, kunnes kypsiä. Kaada öljy kasvisten päälle. Ripottele halutessasi pinnalle sormisuolaa ja pippuria myllystä.
  3. Tarjoa grillattuja kasviksia grillatun liha, broilerin tai kalan lisäkkeenä.

Vinkki

Lisää kasvisten joukkoon grillattua chorizo-makkaraa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
137 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)