Äidin parhaat letut

Äidin parhaat letut

Letut maistuvat aina, satoi tai paistoi! Marjoja, hilloa, kermavaahtoa vai jäätelöä? Jokainen voi täyttää lettunsa oman mielensä mukaan.

1 h 10 min
keskitaso
172 kcal / 100g
42
23

Ainekset16 isoa lettua

16 isoa lettua
4
kananmunaa
1 l
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 dl

Paistamiseen

Ohje

  1. Aloita lettujen teko vatkaamalla munien rakenne rikki.
  2. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini Herkku. Anna lettutaikinan turvota 30 min.
  3. Paista isoja tai pieniä lettuja paistinpannulla tai muurinpohjapannulla.

Vinkki

* Jos paistat jälkiruokalettuja, lisää taikinaan 1 - 2 tl vaniljasokeria tai ripaus kardemummaa.* Korvaa halutessasi osa lettutaikinan jauhoista ohrajauhoilla, esim. 3 dl vehnäjauhoja ja 2 dl ohrajauhoja.Tarjoa lettujen lisänä:* Valio vispikermaa vaahdotettuna ja sokerilla maustettuna* Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%.* Valio maustettua rahkaa makea mansikka, vanilja, kuningatar tai sitruuna, lisänä vaahtera- tai ruokosokerisiirappia.* jäätelöä* marjoja ja/tai hilloaValmista taikina Äidin parhaiden lettujen ohjeella, mutta lisää ohjeeseen 1/2 dl vehnäjauhoja (yht. 5 1/2 dl). Anna turvota 30 min.Pirskota uunipannun pohjalle hiukan vettä ja aseta sille leivinpaperi (paperi pysyy näin hyvin paikoillaan). Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.Paista pannukakku 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 15 min. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä n. 13 min tai kunnes pannukakun pinta ja pohja ovat saanut kauniin värin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
8 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)