Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Äidin parhaat letut

Letut maistuvat aina, satoi tai paistoi! Marjoja, hilloa, kermavaahtoa vai jäätelöä? Jokainen voi täyttää lettunsa oman mielensä mukaan.

Äidin parhaat letut
Äidin parhaat letut

Ainesosat

isoa lettua

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1 l
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Paistamiseen


Ohje

  1. Aloita lettujen teko vatkaamalla munien rakenne rikki.
  2. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini Herkku. Anna lettutaikinan turvota 30 min.
  3. Paista isoja tai pieniä lettuja paistinpannulla tai muurinpohjapannulla.

PANNUKAKKU

  1. Valmista taikina Äidin parhaiden lettujen ohjeella, mutta lisää ohjeeseen 1/2 dl vehnäjauhoja (yht. 5 1/2 dl). Anna turvota 30 min.
  2. Pirskota uunipannun pohjalle hiukan vettä ja aseta sille leivinpaperi (paperi pysyy näin hyvin paikoillaan). Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
  3. Paista pannukakku 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 15 min. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä n. 13 min tai kunnes pannukakun pinta ja pohja ovat saanut kauniin värin.

Vinkki

Jos paistat jälkiruokalettuja, lisää taikinaan 1 - 2 tl vaniljasokeria tai ripaus kardemummaa.

Korvaa halutessasi osa lettutaikinan jauhoista ohrajauhoilla, esim. 3 dl vehnäjauhoja ja 2 dl ohrajauhoja.
Tarjoa lettujen lisänä:

Valio vispikermaa vaahdotettuna ja sokerilla maustettuna

Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%

Valio maustettua rahkaa makea mansikka, vanilja, kuningatar tai sitruuna, lisänä vaahtera- tai ruokosokerisiirappia.

Jäätelöä, marjoja ja/tai hilloa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 171 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 18 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search