Siirry sisältöön
Aprikoosi-toscatorttu

Aprikoosi-toscatorttu

Perinteinen toscapiiras on monien suosikki, mutta kokeilepa vaihteeksi tätä torttua, jossa tosca on saanut kaverikseen aprikoosin.

Aprikoosi-toscatorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1¼ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 tlk (425/240 g) säilykeaprikoosia

Toscakuorrutus

  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1¼ dl (70 g) mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Peitä irtopohjavuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos munavaahtoon vuoroin maidon ja Oivariinin kanssa kevyesti sekoittaen
  2. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15 min.
  3. Valuta aprikoosinpuolikkaat lävikössä ja viipaloi ne. Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa. Levitä pohjalle viipaloidut aprikoosit. Kaada päälle kuorrutus.
  4. Jatka paistamista 225 asteessa 8 - 12 min eli kunnes torttu on kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 335 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 35,1 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search