Aprikoosi-toscatorttu

Aprikoosi-toscatorttu

Perinteinen toscapiiras on monien suosikki, mutta kokeilepa vaihteeksi tätä torttua, jossa tosca on saanut kaverikseen aprikoosin.

50 min
keskitaso
339 kcal / 100g
0
0

Ainekset10 annosta

10 annosta
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ¼ dl
½ dl
1 tlk (425/240 g)
säilykeaprikoosia

Toscakuorrutus

½ dl
1 ¼ dl (70 g)
mantelilastuja
1 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
½ dl

Ohje

  1. Peitä irtopohjavuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos munavaahtoon vuoroin maidon ja Oivariinin kanssa kevyesti sekoittaen
  2. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15 min.
  3. Valuta aprikoosinpuolikkaat lävikössä ja viipaloi ne. Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa. Levitä pohjalle viipaloidut aprikoosit. Kaada päälle kuorrutus.
  4. Jatka paistamista 225 asteessa 8 - 12 min eli kunnes torttu on kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
339 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
18 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)