Balsamico-valkosipulipaahdettu sienikastike

Balsamico-valkosipulipaahdettu sienikastike

30 min
helppo
104 kcal / 100g
1
1

Paahdettujen metsäsienten, valkosipulin ja makean balsamicon yhdistelmä on vastustamaton. Tämä hiukan paranneltu sienikastike maistuu perinteisen sienikastikkeen tapaan esim. perunoiden, kalan tai kasvisten lisäkkeenä. Keittämällä kastiketta kasaan hiukan saat siitä mainion täytteen uuniperunalle tai letuille.

Ainekset

4 annosta
250 g
esikäsiteltyjä metsäsieniä
1
sipuli
6 - 8
valkosipulin kynttä
3 rkl
balsamiviinietikkaa
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl
ruokokidesokeria
1 rasia (175 g)
1/2 - 3/4 dl
vettä

Ohje

  1. Laita sienet pieneen uunivuokaan. Kuori ja paloittele sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet painamalla veitsen terällä. Laita vuokaan. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  2. Paahda uunin keski-/yläosassa 225 asteessa 20 min.
  3. Lisää tuorejuusto ja vesi. Sekoita ja kuumenna tarvittaessa muutama min.

Vinkki

Voit tarvittaessa valmistaa kastikkeen myös laakeassa kattilassa, paahda tällöin sieniä keskilämmöllä samalla sekoitellen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
1,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

spetters29.7.2017 kello 15:27
Aivan ihanaa!