Balsamico-valkosipulipaahdettu sienikastike

Balsamico-valkosipulipaahdettu sienikastike

Paahdettujen metsäsienten, valkosipulin ja makean balsamicon yhdistelmä on vastustamaton. Tämä hiukan paranneltu sienikastike maistuu perinteisen sienikastikkeen tapaan esim. perunoiden, kalan tai kasvisten lisäkkeenä. Keittämällä kastiketta kasaan hiukan saat siitä mainion täytteen uuniperunalle tai letuille.

Ainekset4 annosta

4 annosta
250 g
esikäsiteltyjä metsäsieniä
1
sipuli
6 - 8
valkosipulin kynttä
3 rkl
balsamiviinietikkaa
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl
ruokokidesokeria
1 prk (150 g)
1/2 - 3/4 dl
vettä

Ohje

  1. Laita sienet pieneen uunivuokaan. Kuori ja paloittele sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet painamalla veitsen terällä. Laita vuokaan. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  2. Paahda uunin keski-/yläosassa 225 asteessa 20 min.
  3. Lisää crème fraîche ja vesi. Sekoita ja kuumenna tarvittaessa muutama min.

Vinkki

Voit tarvittaessa valmistaa kastikkeen myös laakeassa kattilassa, paahda tällöin sieniä keskilämmöllä samalla sekoitellen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
95 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
1,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)