Blinit

Blinit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Blinit

Blinit ovat venäläinen ruokaherkku, jonka sesonki on kuumimmillaan lopputalvesta. Tarjoa kasvisruokailijalle blinien kanssa sienisalaattia ja maustekurkkua.

Valmistusaika

Työaika
15 min
kypsennysajat yhteensä
1 h
tekeytyminen
1 h
Yhteensä
2 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
1515 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Blinitaikina

5 dl
25 g
hiivaa
2 ½ dl
tattarijauhoja
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
3
keltuaista
1 prk (200 g)
½ tl
suolaa
3
valkuaista

Paistamiseen

Tarjoiluun

2 prk (à 120 g)
Valio smetanaa

tai 2 prkValio crème fraîchea 28%
3
sipulia hienonnettuna
mätiä yhtä tai useampaa lajia
tilliä

Ohje

  1. Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
  2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.
  3. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
  4. Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
  5. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.
  6. Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä
  7. GLUTEENITTOMAT BLINIT

  8. * Korvaa halutessasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käytä pelkästään tattarijauhoja. Valmista muuten samaan tapaan. Voit myös korvata tavalliset maitotuotteet laktoosittomilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
224 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.