Churro

Churro

55 min
keskitaso
296 kcal / 100g
6
7

Churrot ovat espanjalaisia uppopaistettuja leivonnaisia, jotka nautitaan kaakaojuomamaisen suklaakastikkeen kanssa. Churrot ovat toisaalta kuin pikamunkkeja, sillä ne saavat sokeria pintaan - kanelin lisäksi.

Ainekset

24 churroa

Taikina

3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
sokeria
ripaus
suolaa
1 dl
2
kananmunaa
2 rkl

Uppopaistoon

1 l
ruokaöljyä

Kaneli-sokeriseos

1 dl
sokeria
1 tl
jauhettua kanelia

Suklaadippi

150 g
tummaa suklaata
1 rkl
n. 1 1/2 dl
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan tekeytyä 15 min.
  2. Kuumenna öljy valurautapadassa.
  3. Laita taikina pursotinpussiin, jossa 7 - 8 mm kokoinen tähtitylla. Pursota kuumaan öljyyn n. 10 cm pitkiä pötköjä. Kätevimmin saat taikinan katkaistua saksilla.
  4. Nosta molemmin puolin kypsytetyt churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois. Pyöräytä vielä hieman jäähtyneenä kaneli-sokeriseoksessa ja siirrä tarjoiluastiaan.
  5. Tarjoa churrot lämpimän suklaadipin kanssa. Tarjoiluastioiksi sopivat vaikka (esilämmitetyt) espresso- tai cappucinokupit.
  6. Suklaakastike

  7. Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää maito pienissä erissä, kunnes seos on paksuudeltaan siirapin oloista, eli juoksevaa, mutta hieman paksua. Mausta suolaripauksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

Nimetön11.9.2018 kello 19:41
Eihän tämä ole lainkaan miten churrot tehdään. Mitäs siellä Valiolla ollaan taas mietitty, kun ei olla otettu asioista selvää.
Nimetön1.5.2017 kello 18:51
Näitä ei voi kyllä churroksi sanoa, lähes tavallisia munkkeja ja mauttomia sellaisia. En suosittele tätä ohjetta.
Nimetön21.3.2017 kello 19:03
Taikina ohje on hyvä.. muistakaa että öljyn kiehumispiste on 190 astetta. Lämmittäkää öljy 183 asteiseksi ja ruvetkaa sitten paistamaan churroja. Liiaan kylmä öljy aiheuttaa churrojen hajoamisen