Currysimpukat

Currysimpukat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Currysimpukat

Currysimpukat

Currysimpukat keitetään kermaisessa currykastikkeessa ja valkoviinissä. Simpukat ovat mukavaa vierassyötävää.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
25 g
1 (pieni)
sipuli
1 kg
kuorellisia sinisimpukoita
1 prk (3 dl)
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1
limetti
1 ruukku
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Huuhtele simpukat kylmällä vedellä.
  2. Kuumenna voi kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli.
  3. Freesaa hetki. Lisää simpukat ja currykastike. Mittaa viini kastikepurkkiin ja ravista. Kaada viini simpukoiden joukkoon. Lisää myös lohkottu lime.
  4. Peitä tiiviillä kannella. Anna kiehua ja simpukoiden kypsyä kastikkeesta muodostuvassa höyryssä, kunnes ne avautuvat n. 5-10 min.
  5. Viimeistele tuoreella korianterilla.
  6. Keittämisen aikana simpukan tulee avautua. Älä syö avautumattomia simpukoita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
96 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.