Filo-pohjainen kasvispiirakka

Filo-pohjainen kasvispiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Filo-pohjainen kasvispiirakka

Filo-pohjainen kasvispiirakka

Rapea filotaikinapohja sopii hyvin välimerelliseen kasvispiirakkaan. Peitä tarvittaessa valmistusvaiheessa voitelemattomat filolevyt kelmulla tai puhtaalla kostutetulla keittiöpyyhkeellä. Näin ne eivät kuivahda ja murru. Halutessasi voit korvata filotaikinan maukkaalla kaurataikinalla, ks. resepti ohjeen lopusta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
muut
2 h
uunissa
25 min
Yhteensä
2 h 55 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja
00 arvostelua

Ainekset8 palaa

8 palaa

Pohja

1 pkt (450 g)
filotaikinalevyjä (pakaste, esim. Kanaki)
150 g

Täyte

2 (250 g)
sipulia
1 - 2 rkl
2 (400 g)
paprikaa (punainen ja keltainen)
1 tlk (190 g)
latva-artisokkaa persiljamarinadissa , esim. Saclà
1 tl
sitruunapippuria
1 pussi (150 g)
1
kananmuna
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan, n. 2 t avaamattomana. Valmista sillä aikaa täyte.
  2. Hienonna sipulit. Kuullota voissa pannulla. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Lisää pannulle.
  3. Valuta artisokat. Hienonna ja lisää pannulle. Mausta seos sitruunapippurilla. Nosta pannu levyltä.
  4. POHJA: Sulata voi. Nosta yksi ohut filotaikinalevy leivinpaperiarkin päälle työpöydälle. Voitele sen pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen filolevy. Voitele. Toista tämä, kunnes kaikki levyt ovat päällekkäin.
  5. Siirrä levyt yhdessä leivinpaperin kanssa suorakaiteen muotoisen uunivuoan (n. 30 x 22 cm) pohjalle ja reunoille. Jos taikina nousee liikaa vuoan reunan yli, leikkaa siitä hiukan pois saksilla.
  6. Levitä kasvikset pohjalle.
  7. Ripottele päälle juustoraaste.
  8. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää ruokakerma. Kaada seos vuokaan.
  9. Paista 200 asteessa alatasolla n. 25 min.
  10. Tarjoa hieman jäähtyneenä tai haaleana raikkaan salaatin kera.
  11. KASVISPIIRAKKA KAURATAIKINAPOHJALLA

  12. * Korvaa filotaikinapohja kaurataikinalla: Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl kauralesettä, 1 tl leivinjauhetta ja 1/4 tl yrttisuolaa. Lisää 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa ja 1 dl Valio Eila® Laktoositon maitojuomaa. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina vuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 10 min. Valmista täyte kuten yllä. Lisää se esipaistetulle pohjalle. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.