Rapea filotaikinapohja sopii hyvin välimerelliseen kasvispiirakkaan. Peitä tarvittaessa valmistusvaiheessa voitelemattomat filolevyt kelmulla tai puhtaalla kostutetulla keittiöpyyhkeellä. Näin ne eivät kuivahda ja murru. Halutessasi voit korvata filotaikinan maukkaalla kaurataikinalla, ks. resepti ohjeen lopusta.
Pohja | |
---|---|
1 pkt (450 g) | filotaikinalevyjä (pakaste, esim. Kanaki) |
150 g | |
Täyte | |
2 (250 g) | sipulia |
1 - 2 rkl | |
2 (400 g) | paprikaa (punainen ja keltainen) |
1 tlk (190 g) | latva-artisokkaa persiljamarinadissa , esim. Saclà |
1 tl | sitruunapippuria |
1 pussi (150 g) | |
1 | kananmuna |
1 prk (2,5 dl) |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.