
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
pullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 5 dl Valio maitoa
- 2 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 1 rkl psylliumia
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl riisijauhoja
- 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1½ dl Valio voita
Voiteluun
- kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta (KM)
Päälle
- ½ dl raesokeria ja/tai mantelilastuja
Väliin
- 3⅓ dl Valio Keittiön kuohukermaa
-
2 dl
vadelmahilloaVoit kokeilla myös:
- 2 dl mantelimassaa
- 5 dl Valio maitoa
- 2 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 1 rkl psylliumia
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl riisijauhoja
- 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1½ dl Valio voita
Voiteluun
- kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta (KM)
Päälle
- ½ dl raesokeria ja/tai mantelilastuja
Väliin
- 3⅓ dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 2 dl vadelmahilloa
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
- Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
- Leivo heti pulliksi ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Muotoile taikinasta tanko, leikkaa 12 - 16 osaan. Pyöritä kevyesti pulliksi jauhotetuilla käsillä. Mikäli pulla tarttuu pöytään, irrota se lastalla ja nosta leivinpaperille uunipellille.
- Kohota pullat. Voitele munalla (tai maitojauhe-vesiseoksella mikäli haluat pullista munattomia) ja ripota pinnalle raesokeria ja/tai mantelilastuja.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu irti ja täytä vadelmahillolla tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla. Nosta hattu täytteiden päälle.
Säilytys
- Pullat säilyvät huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään, mutta ovat parhaimmillaan tuoreina. Pullat voi pakastaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
0 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatti
0 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.