
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h 45 min
Yhteensä
3 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
1 dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl sämpyläjauhoja
-
1 dl
Valio Juustomestarin cheddar raastettaValio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
- 1-2 tl kuivattua timjamia
Täyte
- 2½ dl kantarelleja
- ½ tl suolaa
-
2 prk (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 2 kananmunaa
-
2 dl
Valio Juustomestarin cheddar raastettaValio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
Pinnalle
- 1 dl kantarelleja
- tuoreita yrttejä, esim. timjamia tai ruohosipulia
Paistamiseen
-
1⅔ rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi joukkoon jauhot, juustoraaste ja timjami.
- Painele seos piirakka vuoan (ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Laita päälle tiiviisti leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
- Hienonna sienet ja paista pannulla voissa, mausta suolalla. Sekoita paistetut sienet, tuorejuusto, crème fraîche ja munat.
- Ripota puolet juustoraasteesta pohjalle. Kaada täyte vuokaan ja loppu juustoraaste pinnalle.
- Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 175 asteessa n. 45 min. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
- Juuri ennen tarjoilua paista kantarellit voissa ja koristele niillä piirakan pinta. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
229 kcal
Proteiini
8,2 g
Hiilihydraatti
9,4 g
Rasva
17,6 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita yrttejä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.