Herkkutattikeitto

Herkkutattikeitto

30 min
helppo
80 kcal / 100g
4
4

Herkkutattikeitto on ehkä metsän parhaista antimista tehtyä, maukasta ja ihanan täyteläistä keittoa. Se sopii sekä alku- että pääruokakeitoksi. Herkkutattien ohella sen voi valmistaa vaikkapa voitateista.

Ainekset

4 annosta
2 pientä tlk (à 200 / 120 g)
herkkutatteja
1 (120 g)
sipuli
2 rkl
½ dl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
1 ½ rkl
kasvisliemifondia , esim. ruskistettu salottisipuli
1 pkt (250 g)
mustapippuria myllystä

Pinnalle

n. 1 dl
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Huuhtele säilötyt tatit lävikössä ja valuta. Hienonna sienet ja sipuli. Paista niitä Oivariini rasvassa kattilassa, kunnes sipuli pehmiää.
  2. Lisää vehnäjauhot, sekoita. Kaada vesi kattilaan pieninä erinä, sekoita samalla.
  3. Lisää fondi. Kuumenna sekoittaen, kunnes keitto sakenee.
  4. Lisää sulatejuusto kuutioiksi leikattuna. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Pienennä levyn tehoa. Anna hautua vielä kannen alla n. 10 min. Sekoita välillä.
  5. Tarkista maku. Viimeistele keitto tuoreella persiljalla.

Vinkki

* Korvaa säilötyt tatit tuoreilla tateilla. Puhdista ne ja paloittele. Kuumenna sieniä ensin ilman rasvaa kattilassa keskilämmöllä, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Lisää sitten Oivariini ja hienonnettu sipuli. Jatka valmistusta kuten yllä. * Voit tehdä keiton myös muilla hyvillä tateilla, esim. voitateilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
103 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)