Hunajainen jogurttitrifle

Hunajainen jogurttitrifle

15 min
helppo
146 kcal / 100g
1
0

Jälkiruokatriflen ajatuksella syntyi terveellisempi jogurttitrifle eli läpinäkyvään kulhoon kerroksittain rakennettu välipala tai miksei myös terveellisempi jälkiruoka. Hunajan, kauran, pähkinöiden ja banaanin on myös sanottu vaikuttavan myös unen saantiin, joten tätä ruokalajia kannattaa kokeilla myös iltapalaksi.

Ainekset

4 annosta
4 - 5 kpl (n. 45 g)
hapankorppuja
2 rkl
1 dl
kaurahiutaleita
1 ½ rkl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
½ tl
jauhettua kanelia
n. 1 dl
luumumarmeladia
2 kpl
tuoreita luumuja
1
banaani
5 dl

Pinnalle

saksanpähkinöitä

Ohje

  1. Murskaa hapankorput karkeaksi rouheeksi.
  2. Kuumenna Oivariini paistinpannulla. Lisää hapankorppumuru, kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Paista rapsakaksi, muromyslimäiseksi seokseksi. Anna jäähtyä.
  3. Notkista luumumarmeladi tilkkasella vettä. Viipaloi hedelmät.
  4. Kerrostele raaka-aineet läpinäkyvään kulhoon tai vuokaan. Viimeistele pinta pähkinöillä.

Vinkki

Valmista isompi määrä hapankorppumurua rasiaan valmiiksi, sillä se säilyy huoneenlämmössä, kuivassa säilytettynä n. viikon verran.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
6 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)