Helppo hedelmäwokki

Helppo hedelmäwokki

Kokoa hedelmäkimara syksyyn ja talveen sopivaan jälkiruokaan. Paista hedelmäpalat nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta ja tarjoa haaleana syksyn makupalettiin sopivan luumu-kanelikastikkeen kanssa.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 iso
omena tai tuoreita luumuja
1 tlk (227/145 g)
ananaspaloja
1 dl (n. 70 g)
viinirypäleitä
1 (230 g)
banaani
2 - 3 rkl
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl
valmista balsamicokastiketta (vaaleaa)

tai 1 rklruokosokerisiirappia

Luumu-kanelikastike

1 prk (200 g)
n. 1/2 dl

Ohje

  1. Kuutioi omena tai luumut. Valuta ananaspalat siivilässä. Halkaise viinirypäleet. Viipaloi banaani.
  2. Mittaa voi kuumalle, laakealle pannulle. Anna sen ruskistua hiukan. Lisää hedelmät ja inkivääriraaste (korvaa se halutessasi kuivatulla inkiväärillä). Anna hedelmien paistua pari minuuttia kuumalla pannulla niin, että hedelmien pinta saa hiukan väriä. Käännä lastalla.
  3. Mausta balsamicokastikkeella tai ruokosokerisiirapilla. Nosta pannu levyltä. Anna hedelmien jäähtyä hetkisen. Annostele tarjoilumaljoihin.
  4. Notkista rahka maidolla. Jaa kastike annoksille. Tarjoa heti.

Vinkki

Käytä wokissa halutessasi vain 1 - 2 hedelmälajia, esim. tuoreita luumuja tai omenoita yhdessä banaanin kanssa (yht. 600 g).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)