Jäätelöpiirakka

Jäätelöpiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Jäätelöpiirakka

Jäätelöpiirakka

Herkulliset Valio Jäätelöfabriikin jäätelöt pyöräytetään palloiksi riisimurokarkkimaiselle piirakkapohjalle. Niin simppeliä, niin hyvää ja niin näyttävää! Kokeile ihmeessä!

Valmistusaika

Työaika
15 min
pakastimessa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta
4 dl (n. 50 g)
riisimuroja
¾ dl
tomusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
50 g

Täyte

2 prk (480 ml)
100 g
tuoreita mansikoita
basilikan lehtiä

Ohje

  1. Yhdistä riisimurot, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
  2. Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä. Anna voisulan hetki jäähtyä ja kaada se sitten riisimuroseokseen. Sekoita.
  3. Kaada riisimuroseos leivinpaperilla pohjattuun matalareunaiseen (piirakka)vuokaan tai irtopohjavuokaan, esim. koko 30 x 10 cm / kuvassa. Leivinpaperin avulla saat jäätelöpiirakan halutessasi helposti nostettua tarjoiluastiaan.
  4. Muotoile riisimuroseos pohjalle ja reunoille. Nosta kovettumaan kylmään, joko pakastimeen tai jääkaappiin.
  5. Ota lämmitetyllä jäätelökauhalla piirakan päälle jäätelöpalloja ja nostele pinnalle (paloiteltuja) mansikoita. Nosta piirakka takaisin pakastimeen hetkeksi ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi basilikanlehdillä juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›