Jambalaya

Jambalaya

1 h 15 min
keskitaso
115 kcal / 100g
9
8

Jambalaya on Yhdysvaltojen Louisianasta kotoisin oleva perinteinen mehevä ruoka, josta on olemassa tuhansia eri versioita. Riisipohjaisessa ruoassa on vaikutteita Ranskasta ja Espanjasta. Tässä reseptissä on käytetty broileria ja katkarapuja.

Ainekset

4 annosta
3 kpl (n. 700 g)
broilerin koipi-reisipaloja
1 rkl
1
iso sipuli
3
valkosipulin kynttä
1 pala (n. 100 g)
juuriselleriä
75 g
palvikinkkua
1 tlk (400 g)
säilyketomaatteja
8 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
½ tl
cayennepippuria
½ tl
kardemummaa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
laakerinlehteä
1 rkl
punaviinietikkaa
3 dl
pitkäjyväistä riisiä
200 g
isoja katkarapuja
2 - 3
kevätsipulia

Lisäksi

1 prk (200 g)

Ohje

  1. Poista broilerista suurimmat rasvapalat (näkyvä rasva alapuolelta).
  2. Ruskista koivet voissa isossa paistinpannussa tai paistokasarissa.
  3. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet, kuutioitu selleri ja palvikinkku. Paista miedolla lämmöllä kunnes sipulit ja selleri hieman pehmenevät.
  4. Lisää paloitellut tomaatit liemineen, vesi, liemikuutio, mausteet ja etikka. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 - 25 min tai kunnes broileri on kypsää.
  5. Nosta broilerin koivet liemestä lautaselle. Anna jäähtyä hetken. Poista nahka ja irrota lihat luista. Paloittele liha.
  6. Lisää riisi kiehuvaan liemeen. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi, n. 20 min.
  7. Lisää lopuksi paloiteltu broileri ja katkaravut. Sekoita hyvin.
  8. Tarkista maku. Viimeistele hienonnetuilla kevätsipulin varsilla.
  9. Tarjoa kuumana smetanan ja salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)