Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jambalaya

Jambalaya on Yhdysvaltojen Louisianasta kotoisin oleva perinteinen mehevä ruoka, josta on olemassa tuhansia eri versioita. Riisipohjaisessa ruoassa on vaikutteita Ranskasta ja Espanjasta. Tässä reseptissä on käytetty broileria ja katkarapuja.

Jambalaya
Jambalaya

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 (n. 700 g) broilerin koipi-reisipaloja
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 pala (n. 100 g) juuriselleriä
  • 75 g palvikinkkua
  • 1 tlk (400 g) säilyketomaatteja
  • 8 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • ½ tl cayennepippuria
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 200 g isoja katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 2-3  kevätsipulia

Lisäksi


Ohje

  1. Poista broilerista suurimmat rasvapalat (näkyvä rasva alapuolelta).
  2. Ruskista koivet voissa isossa paistinpannussa tai paistokasarissa.
  3. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet, kuutioitu selleri ja palvikinkku. Paista miedolla lämmöllä kunnes sipulit ja selleri hieman pehmenevät.
  4. Lisää paloitellut tomaatit liemineen, vesi, liemikuutio, mausteet ja etikka. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 - 25 min tai kunnes broileri on kypsää.
  5. Nosta broilerin koivet liemestä lautaselle. Anna jäähtyä hetken. Poista nahka ja irrota lihat luista. Paloittele liha.
  6. Lisää riisi kiehuvaan liemeen. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi, n. 20 min.
  7. Lisää lopuksi paloiteltu broileri ja katkaravut. Sekoita hyvin.
  8. Tarkista maku. Viimeistele hienonnetuilla kevätsipulin varsilla.
  9. Tarjoa kuumana crème fraîchen ja salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 8,3 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search