Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka

1 h 50 min
keskitaso
233 kcal / 100g
0
0

Piirakka käy kokonaisesta ateriasta, kun sen kanssa tarjoaa vihersalaattia tai kevyen samettista sosekeittoa.

Ainekset

1 uunipellillinen
500 g
7 ½ dl
vehnäjauhoja
500 g (8 keskikokoista)
keitettyä perunaa
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
4 dl
½ tl
suolaa
5
keitettyä kananmunaa (10 min)
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2
isoa sipulia
1 rkl
2 tl
suolaa
2 - 3 tl
pippurisekoitusta

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen nyppimällä voi, jauhot ja hienoksi raastetut, kuoritut perunat sekaisin. Lisää tarvittaessa vesi. Sekoita tasaiseksi. Muotoile piirakkataikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.
  2. Laita riisit kiehuvaan veteen. Sekoita. Keitä n. 3 min. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan. Jäähdytä ja mausta suolalla.
  3. Keitä munat, jäähdytä ja hienonna.
  4. Ruskista pannulla voissa jauheliha ja hienonnetut sipulit. Mausta. Jäähdytä. Yhdistä täytteen aineet. Sekoita hyvin.
  5. Puolita piirakkataikina. Kauli toisesta palasta uunipannun pohjan kokoinen, n. 1/2 cm:n paksuinen levy. Nosta se leivinpaperille uunipannulle. Levitä päälle täyte. Nosta päälle kansilevy. Taita reunat piirakan alle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  6. Paista piirakka 200 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 30 min.

Vinkki

* Käytä perunavoitaikina samana päivänä, säilytyksessä se muuttuu murenevaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
233 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
15 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)